NHL: Boston chce získať Mariána Hossu

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: tasr/ap)
SITA|24. jún 2008 o 11:04

Boston Bruins sa bude už po druhýkrát v krátkom čase snažiť o podpis slovenského krídelníka Mariána Hossu, ktorému skončí v Pittsburghu 1. júla zmluva.

BOSTON 24. júna (SITA) - Klub zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins sa bude po otvorení prestupového trhu intenzívne usilovať o angažovanie Mariána Hossu.

Bruins boli v hre o slovenského krídelníka už v závere februára, vtedy však zo súboja vyšiel úspešnejšie Pittsburgh. Pred štyrmi mesiacmi chcela Atlanta za Hossu Phila Kessela, čo Boston nechcel akceptovať.

"Tučniaci" ponúkajú 50 miliónov dolárov na 7 rokov

Dvadsaťdeväťročnému krídelníkovi končí po sezóne platná zmluva s Penguins, rozhovory o novej sú pozastavené do 1. júla a Hossa bude testovať trh. V Pittsburghu sú mu schopní ponúknuť približne 50 miliónov dolárov na 7 rokov, podľa denníka Boston Globe by mu Bruins mohli ponúknuť len o trochu viac. Iné zdroje z Bostonu zasa hovoria o zmluve na 32 miliónov dolárov na štyri roky.

Hossa k Chárovi?

Na druhej strane by Hossa mohol byť v tíme s krajanom Zdenom Chárom a starým známym z Ottawy Petrom Chiarellim, ktorý je teraz generálny manažér a v minulosti pôsobil ako asistent generálneho manažéra v tíme Senators. "Veľmi dobrá otázka, ale nebudeme to komentovať," odpísal v mailovej správe denníku Boston Globe na otázku, či Boston má záujem o služby Hossu.

Nachádzate sa tu:
Domov