NHL: Atlanta vyhrala 2:0, Valábik sa znova pobil

Boris Valábik (vľavo) sa pobil s Nickom Tarnarským.
Boris Valábik (vľavo) sa pobil s Nickom Tarnarským. (Autor: AP)
SITA|1. apr 2008 o 06:39

V dvoch zápasoch NHL padlo len 5 gólov. Marián Hossa bez bodového zápisu. Pittsburgh dosiahol 100-bodovú hranicu.

NEW YORK 1. apríla (SITA) - Kanadsko-americká NHL pokračovala v pondelok ďalšími dvoma stretnutiami, slovenskí hokejisti v akcii Marián Hossa ani Boris Valábik sa však bodovo nepresadili.

Už siedmy tohtosezónny víťazný gól Chrisa Druryho položil v predĺžení na kolená tentoraz hokejistov Pittsburghu, v drese ktorých nastúpil aj Marián Hossa. Ten vystrelil na gólmana domácich Henrika Lundqvista štyrikrát, ani jedna jeho strela sa však neujala.

"Tučniaci“, ktorí stále vedú tabuľku Atlantickej divízie o sedem bodov pred New Jersey, tak v boji o primát vo Východnej konferencii odskočili Montrealu už na rozdiel dvoch bodov a stali sa iba tretím družstvom v NHL, ktoré túto sezónu dosiahlo 100-bodovú hranicu.

"Jazdcom“ stačí k vybojovaniu vysnívaného postupu získať už iba dva body. V súboji dvoch najslabších tímov Východnej konferencie sa z víťazstva napokon radovala Atlanta, ktorá v tabuľke poslednú Tambu Bay zdolala 2 gólmi Iľju Kovaľčuka. Ruský hokejista tak má na svojom konte v tejto sezóne už 52 presných zásahov.

"Chcem zabudnúť na túto sezónu. Pripadá mi ako zlý sen,“ uviedol po zápase 24-ročný rodák z Tveru. Slovenský odchovanec v drese Atlanty Boris Valábik vystrelil na Mika Smitha jedenkrát, jeho pokus kanadský gólman kryl. Divákov však 22-ročný rodák z Nitry opäť pobavil pästným súbojom, keď si to v tretej časti hry rozdal s Nickom Tarnaskym.

Kari Lehtonen v bránke Thrashers zneškodnil všetkých 36 striel domácich a zaznamenal tak už svoj štvrtý tohtosezónny shutout.


Výsledky - pondelok:


  • Tampa Bay - Atlanta 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 55. Kovaľčuk (Thorburn), 60. Kovaľčuk (Holík, Thorburn). Vylúčení: 2:6 na 2 min, navyše: Tarnasky - VALÁBIK obaja na 5 min za bitku, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 36:24, brankári: M. Smith - Lehtonen. Diváci: 17 441.

  • NY Rangers - Pittsburgh 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 32. Jágr (Drury, Shanahan), 62. Drury (Jágr, S. Gomez) - 51. Talbot (Malone, Laraque). Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Avery - Malone obaja na 5 min za bitku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 27:22, brankári: Lundqvist - M.-A. Fleury. Diváci: 18 200.

Video: NHL.com

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Atlanta vyhrala 2:0, Valábik sa znova pobil