Najčastejšie vylučovaný hráč Ottawy ukončil kariéru

Chris Neil ukončil kariéru, archívna snímka.
Chris Neil ukončil kariéru, archívna snímka. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. dec 2017 o 09:01

Chris Neil dovedna v NHL nazbieral 2726 trestných minút v 1121 stretnutiach.

OTTAWA. Tridsaťosemročný hokejista Chris Neil, ktorý celú svoju kariéru v severoamerickej NHL zasvätil Ottawe Senators, oznámil vo štvrtok koniec aktívnej činnosti.

Skúsený krídelník odohral posledný zápas v zámorskej profilige ešte v minulej sezóne. S hokejom chcel pokračovať, no vedenie Senators mu novú zmluvu neponúklo.

Tvrdá hra a 2726 trestných minút

Možnosť absolvovať skúšku dostal od Montrealu Canadiens, to však odmietol.

"Mal som slzy na krajíčku, keď som sa rozhodol skončiť. Som emocionálny človek. Bol som v kontakte s tímom a vedel som, že oficiálne vyhlásenie vydám čoskoro.

Ottawa bola na dlhom ´tripe´ a pokúšali sme sa nájsť vhodný dátum, ktorý prišiel dnes. Teraz už cítim úľavu a som pripravený prejsť na novú kapitolu života," uviedol Neil podľa oficiálnej stránky Senators.

Neil sa počas celej kariéry prezentoval najmä tvrdou hrou - dovedna v NHL nazbieral 2726 trestných minút v 1121 stretnutiach.

Napriek tomu, že na ľade väčšinou odvádzal "špinavú robotu", získal i 269 bodov (121+148).

Nikdy nebol suspendovaný

V počte odohraných zápasov v drese Senators je tretí v historickom poradí. V trestných minútach je absolútnym lídrom Ottawy.

Je pozoruhodné, že počas pôsobenia v zámorskej profilige nebol nikdy suspendovaný.

"Mal som tú česť hrať dlho a prešiel som rôznymi érami. Keď som pôsobil v juniorských súťažiach, bol som ofenzívny hráč, keď som sa však chcel presadiť v NHL, musel som zmeniť spôsob hry.

Počas môjho pôsobenia v súťaži sa hra veľmi zmenila. Dokázal som sa tomu prispôsobiť, a preto sa mi podarilo hrať tak dlho. Mám rád hokej a vždy bude súčasť môjho života," dodal Neil.

Rodáka z ontárijského Fleshertonu si vybrala Ottawa v šiestom kole vstupného draftu v roku 1996 z celkovej 161. pozície.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najčastejšie vylučovaný hráč Ottawy ukončil kariéru