Nevšedný zápis v podobe štartu na MS

Jakub Figeľ. Reprezentuje na juniorských MS v Bratislave.
Jakub Figeľ. Reprezentuje na juniorských MS v Bratislave. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|10. dec 2010 o 00:00

Nepritrafí sa každý deň, aby sa stolný tenista z nášho regiónu dostal na vrcholné podujatie. Jakub Figeľ z Lokomotívy Košice si však do svojej zbierky účastí zapíše cennú čiarku za štart na juniorských majstrovstvách sveta v Bratislave.

KOŠICE. Hráč Lokomotívy Košice tak dosiahol strop vo svojej vekovej kategórii.

V úvodných dňoch sa predstavil so spoluhráčmi v súťaži družstiev, kde Slováci obsadili 14. miesto, hoci ich ambície smerovali vyššie. Podľa slov štátneho trénera Jozefa Bardoňa práve východniara nezastihla táto súťaž v optimálnej pohode, hoci odovzdal maximum. Celkove však našim chýbalo šťastie v koncovkách setov hlavne v dueloch s Kóreou a Taiwanom, čo sú špičkové tímy. Inak by sa uchádzali o miestenku v elitnej osmičke.

Prvá šestka len teoreticky

Určite však aj toto zápolenie prispeje k tomu, že Figeľ sa vráti z dejiska šampionátu zocelenejší a skúsenejší. To by sa malo odzrkadliť v najvyššej domácej extraligovej súťaži. V nej nateraz Lokomotíve patrí siedma priečka a boj o prvú šestku je tak už len v teoretickej polohe. Navyše v zostávajúcom kole východniari si zmerajú sily s Holíčom, vedúcim tímom, ktorý má v kádri Čechov i čínskeho legionára. "Súper nás požiadal o odklad zápasu vzhľadom na zdravotné problémy svojich opôr. Pravdaže, vopred to nevzdávame, ale naša šanca na prienik do poltucta je naozaj problematický," informoval jeden z činovníkov Lokomotívy Karol Till. V predošlých kolách železničiari nevyužili výhodu domácich zelených stolov. Podľahli Rači 2:6, Satexu 3:6 a remizovali s Malackami 5:5. "S Račou sme mali na to, aby bol výsledok priaznivejší. Niektoré zápasy sme nezvládli po päťsetových bitkách, bolo to teda dosť vyrovnané. Hostia pricestovali s úmyslom remizovať, aby si zabezpečili účasť v prvej šestke, no napokon vyhrali. Proti Satexu, ktorý patrí medzi špičkové celky, sme mali náročnú úlohu. Chlapcom vyšla štvorhra a napriek porážke dobre si počínali Juraj Till i Jakub Figeľ. S Malackami sme sa sami pripravili o výhru, viedli sme totiž 5:3 a mali sme tri mečbaly. No zase nám to nevyšlo," dodal K. Till. V ženskej súťaži Valaliky sú na 5. priečke, no tiež mohli byť na tom lepšie. Po výhre nad nováčikom v Bzinách 8:2 následne iba remizovali v P. Bystrici 5:5. Doma potom uhrali rovnako zmierlivý výsledok 5:5 s Nitrou a nečakane vysoko podľahli D. Strede 2:8.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nevšedný zápis v podobe štartu na MS