Neuveriteľné dve finálové prehry Spišiačok

Tomčíková – Spišská 2:0. Najväčšou prekážkou Novovešťaniek vo finále je výborne chytajúca brankárka Petržalky Zuzana Tomčíková.
Tomčíková – Spišská 2:0. Najväčšou prekážkou Novovešťaniek vo finále je výborne chytajúca brankárka Petržalky Zuzana Tomčíková. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|17. mar 2015 o 00:00

Dvakrát doma prehrali v predĺžení, na svoj ľad sa chcú ešte vrátiť.



SP. NOVÁ VES. Finále hokejovej ligy žien medzi Spišskou Novou Vsou a Petržalkou odštartovalo cez víkend v metropole Spiša. Hrá sa na tri víťazné stretnutia.

Nevyužité gólové šance

Prvý sobotňajší finálový duel bol bohatý na gólové šance, ale nie na góly. Diváci v riadnom hracom čase videli po jednom na oboch stranách. Spišiačky ich mali na tri zápasy.

Prišla chyba v predĺžení a Kapustová individuálnym prienikom cez celé ihrisko rozhodla.

V nedeľu už bolo gólov o máličko viacej. Opäť sa v riadnom hracom čase nerozhodlo.

Po výsledku 2:2 nasledovalo predĺženie a znova s úspešným koncom pre Petržalku.

„Minuloročné finále bolo ešte smolnejšie. Teraz by to mohlo byť naopak. Prehrávame 0:2 a uvidíme, či sa nám to podarí otočiť. Verím, že na svoj ľad sa ešte vrátime. Majú neskutočne kvalitnú brankárku a treba využívať gólové šance,“ povedala útočníčka HC Osy Spišská Nová Ves Miriam Mikesková, ktorá bola vyhlásená za najlepšiu hráčku druhého finálového zápasu.

Neprestrielná Tomčíková

Zdalo sa, že všetku smolu si Novovešťanky vybrali v sobotu. Bol to nezabudnuteľný zápas v tom, ako sa dá zahodiť množstvo šancí a súperovi stačí prísť občas pred bránu.

Nehovoriac o tom, že Spišiačky dvakrát inkasovali, keď mali výhodu presilovej hry po zbytočných chybách v obrane.

Nedeľa sa v ničom nelíšila a scenár zo soboty sa naplnil do bodky.

„Dievčatá hrali, bojovali, no urobili sme znova veľa individuálnych chýb. Súpera podržala brankárka Tomčíková. To je rozhodujúca hráčka doterajšieho finále. Petržalka nebola lepšia, ale má excelentnú gólmanku. Tým nechcem povedať, že naša je horšia. Tiež nás podržala v ošemetných situáciách. Aj v nedeľu sme mali množstvo šancí, no Tomčíková bola neprestrielná. Našli sme recept, ako ju prekonať, budeme sa to snažiť aplikovať u nich na menšom ľade, kde tých šancí bude ešte viac. Tam chceme vyhrať dvakrát a vrátiť sériu do Spišskej,“ skonštatoval tréner HC Osy Spišská Nová Ves Pavol Findura.

Finálová séria sa presúva do metropoly Slovenska. Petržalka má v sobotu výhodu prvého mečbalu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Neuveriteľné dve finálové prehry Spišiačok