Neuveriteľná dráma!

Šampión. Federer v megadráme zlomil odpor Roddicka.
Šampión. Federer v megadráme zlomil odpor Roddicka. (Autor: reuters)
TASR|6. júl 2009 o 00:00

Švajčiarsky tenista Roger Federer získal rekordný 15. grandslamový titul, keď šiestykrát v kariére vyhral prestížny Wimbledon. Vo finále mužskej dvojhry si na tráve All England Clubu ako nasadená dvojka poradil s Američanom Andym Roddickom (6.) po päťseto

vej dráme 5:7, 7:6 (6), 7:6 (5), 3:6, 16:14 a dnes sa vráti na čelo svetového rebríčka ATP.

LONDÝN. Dvadsaťsedemročný rodák z Bazileja vystrieda na tróne Španiela Rafaela Nadala, ktorý pre zranenie kolena nemohol obhajovať vlaňajší wimbledonský primát.

Rekordný zápis

Federer v júni po víťazstve na antukovom Roland Garros v Paríži vyrovnal rekord legendárneho Američana Peta Samprasa v počte triumfov na podujatiach veľkej štvorky. V nedeľu po zisku jubilejného 60. singlového titulu túto métu prekonal a nezmazateľne sa zapísal do histórie bieleho športu.

Za stavu 8:8 v rozhodujúcom sete mal Američan veľkú šancu rozhodnúť o osude stretnutia, no nevyužil ani jeden z dvoch brejkbalov, čo sa mu v závere vypomstilo. Za stavu 14:15 Roddick oslepený slnečnými lúčmi po nevynútenej chybe ponúkol Federerovi mečbal a Švajčiar ho po ďalšom nevydarenom údere zo strany Američana využil.

Víťazkou dvojhry žien sa po tretí raz vo svojej kariére stala americká tenistka Serena Williamsová. V sobotňajšom finále zvíťazila nad svojou favorizovanou o dva roky staršou sestrou Venus v ich 21. vzájomnom súboji za 87 minút 7:6 (3), 6:2.

Dvojhra mužov - finále: Roger Federer (2-Švajč.) - Andy Roddick (6-USA) 6:7, 7:6 (6), 7:6 (5), 3:6, 16:14. Dvojhra žien - finále: Serena Williamsová (2-USA) - Venus Williamsová (3-USA) 7:6 (3), 6:2. Štvorhra žien - finále: Serena Williamsová, Venus Williamsová (4-USA) - Samantha Stosurová, Rennae Stubbsová (3-Austr.) 7:6 (4), 6:4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Neuveriteľná dráma!