Nešťastia v Michalovciach - úmrtie a zranenie

Záchranári na hracej ploche. Petru Popluhárovú museli odviezť do nemocnice.
Záchranári na hracej ploche. Petru Popluhárovú museli odviezť do nemocnice. (Autor: Jaroslav Čúrny)
Sportnet|19. apr 2010 o 00:00

V sobotu zomrel usporiadateľ, v nedeľu sa ťažko zranila Šalianka Popluhárová.



MICHALOVCE. Na hádzanej dvakrát zasahovala záchranka - prvý prípad skončil úmrtím, druhý mal šťastnejší koniec. Aj keď mali odvety semifinálovej série národného play-off v hádzanej žien medzi Iuventou Michalovce a Duslom Šaľa smutný rámec kvôli vyhláseniu štátneho smútku, málokto tušil, že oba zápasy budú smutné udalosti priam priťahovať. Krátko po sobotňajšom zápase totiž zomrel domáci usporiadateľ Michal Čisár, v nedeľu sanitkou odvážali šaliansku spojku Petru Popluhárovú.

Napriek oživovaniu skonal

Keď v sobotu krátko po 19.30 hod. michalovská Chemkostav aréna oslavovala triumf hádzanárok Iuventy nad Šaľou (30:22), málokto tušil, že o pár minút nastane dráma. Dlhoročný usporiadateľ a súčasne veľký priaznivec michalovskej hádzanej Michal Čisár si odskočil na toaletu, kde mu prišlo zle. Po tom, čo odpadol, si rozbil hlavu a ratovať ho prišiel masér Iuventy Marek Jenčík.

"Keď som k nemu prišiel, nedokázal som mu nahmatať pulz. Napriek tomu som začal s umelým dýchaním a masážou srdca. To som spolu s ďalším masérom Marošom Hladom opakoval až do príchodu záchranky," priblížil minúty hrôzy Marek Jenčík.

Aj keď záchranári Michala Čisára prebúdzali k životu ešte ďalších 30 minút, ten napokon v neďalekej nemocnici skonal. "Je nám to veľmi ľúto a pozostalým chceme vyjadriť úprimnú sústrasť. Na zajtrajší pohreb vyšleme z nášho klubu zástupcu," doplnil športový riaditeľ klubu Pavol Mačičák. Nedeľňajšia minúta ticha, ktorá mala byť pôvodne venovaná poľským obetiam leteckého nešťastia, tak bola venovaná aj Michalovi Čisárovi. Česť jeho pamiatke!

Záchranári na ihrisku

Ani v nedeľu nebola núdza o dramatické okamihy. V 43. minúte sa po súboji s domácou Obšatníkovou a náraze do nôh Škľarukovej ocitla na hracej ploche šalianska spojka Petra Popluhárová. Už prvé momenty naznačovali, že to s dcérou reprezentačného trénera žien Slovenska nevyzerá dobre. Stav kanonierky Dusla si vyžadoval príchod záchrannej služby, ktorá ju stabilizovala a po zafixovaní "golierom" previezla do nemocnice na vyšetrenie. Zápas bol na pár minút prerušený a diváci slovenskú reprezentantku odprevadili z haly mohutným potleskom.

Aj keď prvé prognózy hovorili o vážnom zranení krčnej chrbtice, Popluhárová prišla z nemocnice po vlastných. Hoci išlo "iba" o narazenie, všetkým akiste odľahlo, že jej hrozivo vyzerajúce zranenie malo oveľa lepší koniec, než sobotňajšia smutná udalosť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nešťastia v Michalovciach - úmrtie a zranenie