Neposkytnúť priestor na špekulácie

Neskóroval. Naposledy v Lučenci premárnil veľkú šancu aj Pacanda.
Neskóroval. Naposledy v Lučenci premárnil veľkú šancu aj Pacanda. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|13. máj 2011 o 00:00

Aktéri druhej najvyššej futbalovej súťaže sa nadychujú pomaly k finišu tohto ročníka. V nastávajúcom kole kolektív FK Bodva Moldava sa v sobotu predstaví doma v súperení so Šaľou.

MOLDAVA. Zápas má výkop o 19.30 hod., pričom tento začiatok podľa slov predstaviteľov klubu vyhovuje fanúšikom. Tí si zvykli na večerné sledovanie hokejových zápasov, a tak im pre zmenu futbal padne vhod.

Nečakaný rozruch

Prvoligový dej je poriadne zamotaný. Rodia sa i výsledky z kategórie malých zázrakov. Naposledy takto ohúril práve nastávajúci súper Moldavčanov, ktorý vyhral v Liptovskom Mikuláši. Pritom predtým naši s Liptákmi doma len remizovali. Vraj tri body hostí spôsobili poriadny rozruch v tábore hostiteľov a mnohým činovníkom nešiel do hlavy bezkrvný výkon favorita. "My chceme predísť všakovakým špekuláciám a rozhodne ideme za víťazstvom, aby sme sa v tabuľke vyškriabali vyššie. Potrebujeme odčiniť aj predošlú prehru na ihrisku rivala, keď nás poškodil rozhodca," poznamenal manažér moldavského klubu Vladimír Popovič. Narážal pritom na to, že Šaľa sa vedno s béčkom Ružomberka bije o druhé zostupové miesto.

Náladové výsledky

Aj výsledky zverencov trénera Karola Kisela sú dosť náladové. Práve po prvom plnom zásahu na cudzom ihrisku v tomto ročníku v Púchove prišlo zaváhanie na domácej pôde v súperení s Liptákmi. Vzápätí sa Moldavčania činili v Lučenci, hoci tam uhrali "len" bod. "Zápas s Liptovským Mikulášom sme nezvládli, hrali sme slabo. Naproti tomu v Novohrade to bol plnohodnotný futbalový výkon, ale zlyhali sme zase v koncovke. Nevyužili sme viaceré tutovky a pripravili sme sa tak o víťazstvo. Góly mohli streliť napríklad Pacanda, Gavlák, ale aj Palencsár. Domáci boli radi, že neprehrali," komentoval počínanie mužstva V. Popovič. Moldava má stále v merku 2. - 3. priečku, ktorá je reálna, ale musí zapnúť naplno v zostávajúcich kolách. A to bez ohľadu na to, že zdravotné problémy mali Kováč a Ckarozija, ale mali by byť už fit. Dobrou správou je i to, že do brány sa už naposledy po odmlke vrátil Vojtaško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Neposkytnúť priestor na špekulácie