Nepochopiteľný výkon basketbalistiek zo Spiša

Veľmi zlý zápas. Na súboj s Piešťanmi musia Spišiačky čím skôr zabudnúť. Po všetkých stránkach dopadol hrozne.
Veľmi zlý zápas. Na súboj s Piešťanmi musia Spišiačky čím skôr zabudnúť. Po všetkých stránkach dopadol hrozne. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|3. dec 2014 o 00:00

Po dobrých výsledkoch sa od extraligových basketbalistiek očakával priaznivý výsledok aj v súboji proti Piešťanom.

Po dobrých výsledkoch a reálnej šanci bojovať o postup medzi najlepšiu štvorku sa od extraligových basketbalistiek Spišskej Novej Vsi očakával priaznivý výsledok aj v súboji proti Piešťanom.

SP. NOVÁ VES. Túto otázku si dávali diváci už po prvom polčase stretnutia s piešťanskými čajkami. Po piatich minútach bolo neuveriteľných 16:2 pre hosťujúce hráčky.

Domácu obranu ani obranou nemožno nazvať. To, čo si dovolili piešťanské hráčky pod domácim košom, nevidno ani v žiackych súťažiach.

Po prestávke sa Spišiačky trochu prebrali, no dvadsaťjedenbodový náskok už nebolo možné dohnať. Strelecká produktivita Novovešťaniek bola žalostná. Jedine sa chytala kapitánka Palušná so šestnástimi bodmi.

„Celý týždeň sme sa pripravovali presne na to, že Piešťany na nás vybehnú, budú mať rýchly začiatok. Tak sa aj stalo. Moje hráčky vôbec neplnili taktické pokyny. Ak nebudú hrať tak ako im poviem, tak to takto dopadne. Piešťany boli o poznanie lepšie, hrali sme málo agresívne, zľaknuto, takto sa o prvú štvorku a play–off nehrá. Bohužiaľ, ja na ihrisko vybehnúť nemôžem, dievčatá musia pochopiť, že takto ako proti Piešťanom hrať nemôžu,“ sklamane skonštatoval tréner Ruconu Spišská Nová Ves Dávid Demečko.

(Ne)obľúbená Romana

Konečný výsledok 93:69 je pre Spišiačky veľkým výkričníkom do ďalších zápasov. A to ešte podľa slov donedávna hráčky Spišskej Novej Vsi Romany Stehlíkovej Piešťany nehrali naplno.

„Čakala som aj vyšší bodový rozdiel. Vôbec sme nehrali našu hru. Nechcem sa povyšovať, ale náš výkon nebol ideálny, hlavne v obrane sme dostali veľa košov. Od začiatku sme chceli ukázať, kto je pánom na palubovke. Preto sme mali taký rýchly nástup,“ sebavedomo vyhlásila Romana Stehlíková, dnes už hráčka Piešťan.

S jej menom sa spájali komplikácie v závere minulej sezóny. Aj preto je Romana na Spiši na jednej strane uznávaná, na strane druhej neobľúbená. Súboj so Spišiačkami nedohrala pre povinné striedanie po piatich osobných chybách.

„Hra vôbec neplynula. Pískal sa každý dotyk. Potom máme problém, keď ideme hrať za hranice a tam je iný trend posudzovania. Asi stále som sa nenaučila komunikovať so slovenskými rozhodcami,“ posťažovala sa bývala hráčka Ruconu Romana Stehlíková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nepochopiteľný výkon basketbalistiek zo Spiša