Nemecký zväz môže pre korupciu čeliť ďalším daňovým povinnostiam

Viceprezident DFB Reinhard Rauball prichádza na stretnutie do centrály zväzu vo Frankfurte.
Viceprezident DFB Reinhard Rauball prichádza na stretnutie do centrály zväzu vo Frankfurte. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. dec 2015 o 14:35

V novembri odstúpil pre podozrenia z daňových únikov šéf Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfgang Niersbach. Teraz by DFB mohol stratiť status dobročinnej organizácie, čo by viedlo k vyšším daňovým odvodom.

BERLÍN. Nemecký futbalový zväz (DFB) môže čeliť ďalším daňovým povinnostiam v súvislosti s vyšetrovaním platieb Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) pri kandidatúre Nemecka na usporiadanie MS 2006.

Dočasný prezident DFB Rainer Koch v rozhovore pre zväzovú webstránku uviedol, že sa obáva, že DFB vzhľadom na vyšetrovania daňových úradov stratí svoj status dobročinnej organizácie. To by mohlo viesť k vyšším daňovým odvodom, ktoré si zväz nemôže aktuálne dovoliť.

Klub alebo organizácia, ktorá má v Nemecku status charitatívnej organizácie, je oslobodená od mnohých daňových povinností, informovala agentúra dpa.

V novembri odstúpil z postu prezidenta DFB Wolfgang Niersbach, ktorý aktuálne čelí podozreniam z daňových únikov a kupovania hlasov pri kandidatúre Nemecka na usporiadanie MS 2006.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Nemecký zväz môže pre korupciu čeliť ďalším daňovým povinnostiam