Nemec Abel na tri roky do väzenia za finančné podvody

SITA|1. apr 2009 o 12:55

Súd v nemeckom Frankfurte poslal na tri roky za mreže niekdajšieho tenistu Maximiliana Abela za finančné podvody v celkovej hodnote približne 120 000 eur.

FRANKFURT. Súd v nemeckom Frankfurte poslal na tri roky za mreže niekdajšieho tenistu Maximiliana Abela za finančné podvody v celkovej hodnote približne 120 000 eur, referuje Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Už vlani v novembri Abela odsúdili na 16 mesiacov podmienečne za podobné delikty. Justícia ho pritom poslala do väzby už v septembri 2008, keď počas vyšetrovania ďalších podozrení prezradil do odpočúvaného mobilného telefónu svoj úmysel utiecť pred spravodlivosťou do Venezuely. Pre denník Bild to vtedy priznal Abelov otec Joachim.

Dvadsaťsedemročnému bývalému 183. hráčovi svetového rebríčka Abelovi teraz dokázali 79 činov týkajúcich sa prevažne neoprávneného použitia financií jeho kamarátov či spolubývajúcich. V septembri 2007 mal na turnaji ATP vo francúzskom Metz pozitívny test na kokaín a dostal zákaz činnosti na dva roky.

Rodák z Frankfurtu sa v sezóne 1999 prebojoval do finále významného juniorského turnaja Orange Bowl na Floride a tesne podľahol Američanovi Andymu Roddickovi. V roku 2003 získal nemecký seniorský titul.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nemec Abel na tri roky do väzenia za finančné podvody