Nech je rozlúčka dekorovaná parádnym šprintom

Peter Mlynár. Jeho doménou bude šprint.
Peter Mlynár. Jeho doménou bude šprint. (Autor: sita)
Sportnet|10. nov 2010 o 00:00

V uplynulej sezóne bol štvrtým do partie, v nastávajúcej bude Peter Mlynár dotvárať trio slovenskej mužskej reprezentácie v behu na lyžiach.

V uplynulej sezóne bol štvrtým do partie, v nastávajúcej bude Peter Mlynár dotvárať trio slovenskej mužskej reprezentácie v behu na lyžiach. Člen ŠKP Štrbské Pleso by mal čiastočne nahradiť aj absenciu Michala Maláka, ktorý sa stal funkcionárom a zbierať skúsenosti po boku Martina Bajčičáka a Ivana Bátoryho.

KOŠICE. Na nádejného slovenského reprezentanta čaká porcia náročných podujatí.

Nabitý program

Nielen v rámci Svetového pohára, ale hotuje sa i na majstrovstvá sveta do 23 rokov a svetový šampionát seniorov. "Orientovať sa budem hlavne na šprint. Či už klasickou alebo voľnou technikou. No nevynechám v rámci možností ani dlhšie trate. Na začiatku sveťáka to bude pätnástka i desiatka. Avšak najlepšie výsledky očakávam v šprinte, hlavne klasickou technikou, kde si najviac verím," rozhovoril sa P. Mlynár. Na Tour de Ski sa nezúčastní, zbytočne by trieštil sily, ktoré si potrebuje ušanovať na prvý vrchol koncom januára v Estónsku, kde budú MS 23. "Tretí raz absolvujem toto podujatie a naposledy. Čaká ma pätnástka voľne, klasický šprint a otázne je, či sa podujmem aj na skiatlon, lebo v tom termíne je i Svetová zimná univerziáda. Nevylučujem, že si odskočím aj na toto podujatie konané v Turecku."

Vyššie očakávania

Toto bude tretia sezóna, čo sa objaví v pelotóne lyžiarskeho výkvetu. Pravda, v premiérovom ročníku mal na konte iba štart v štafete. Pravidelnejšie sa začal objavovať vo svetovej úzkej stope pred rokom. "Možno počet zápolení bude rovnaký, ale očakávania sú oveľa vyššie. Najviac sa sústreďuje na estónsky šampionát a bol by rád, keby v šprinte postúpil zo štvrťfinále a skončil do dvanásteho miesta. V predošlých rokoch na tejto akcii skončil v tretej desiatke štartovného poľa. "Vo Svetovom pohári je to iná liga, ale na najkratšej trati by som sa rád priblížil k prvej tridsiatke. Vkliniť sa do nej nevidím ešte veľmi reálne, ale je to môj hlavný zámer." P. Mlynár nebude chýbať ani na MS v Oslo. Okrem šprintu nie je vylúčené, že si trúfne aj na pätnástku klasicky a otázne je, ako to bude so štafetou. V príprave získal potrebný fundament hlavne v objeme a zameral sa na odstránenie chýb v skejtovej technike. "Rýchlostne, vytrvalostne i silovo som sa určite posunul vpred, ale všetko sa ukáže priamo v bojoch."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nech je rozlúčka dekorovaná parádnym šprintom