Náskok Chelsea pred súpermi sa zmenší, tvrdí bývalý záložník

Chelsea stratila body hneď v úvodnom kole Premier League. Doma remizovala so Swansea 2:2. Na snímke poľský brankár súpera Lukasz Fabianski inkasuje jeden z gólov.
Chelsea stratila body hneď v úvodnom kole Premier League. Doma remizovala so Swansea 2:2. Na snímke poľský brankár súpera Lukasz Fabianski inkasuje jeden z gólov. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. aug 2015 o 11:11

Vlani v lige nemala konkurenciu a s prehľadom získala majstrovský titul. Tento rok stratila Chelsea body už v úvodnom kole doma proti Swansea.

MAASTRICHT. Minulosezónna nuda v boji o anglický titul sa v tomto ročníku nebude opakovať, domnieva sa holandský futbalový internacionál Boudewijn Zenden.

Podľa niekdajšieho záložníka FC Chelsea, FC Liverpool, Middlesbrough či Sunderlandu sa rozdiely medzi špičkovými klubmi v Premier League stierajú.

"Myslím si, že náskok majstrovského tímu FC Chelsea pred zvyškom ligy sa pravdepodobne zmenší," rozhovoril sa Zenden v interview pre server Sporza.be.

"Manchester United spravil mnoho nákupov a tréner Louis van Gaal začne na lavičke druhú sezónu. Naznačil, že ho nezaujíma meno a cena hráča, ale výkony. Ak ich trebárs Memphis Depay nebude mať na požadovanej úrovni, nebude hrávať," zdôraznil.

soccer_south_ton_chelse_47i_r2431_res.jpg

Boudewijn Zenden (v modrom) si v minulosti obliekal aj dres Chelsea. FOTO - TASR/AP.

"V Manchestri City predĺžili kontrakt s Manuelom Pellegrinim, čo naznačuje, že v klube vládne pokoj. Sú tam presvedčení, že znova budú šampiónmi. Ich sebavedomie je obdivuhodné," pokračuje Zenden.

"Arsenal v Community Shield zdolal Chelsea. Ktovie, možno tím Arséna Wengera zohrá v boji o titul znova významnú úlohu. Uskutočnili síce iba jeden transfer, ale majú perfektné mužstvo. To môže byť výhoda."

Chelsea vlani v Premier League dominovala.

Boudewijn Zenden je bývalým 54-násobným holandským reprezentantom. Mimo Anglicka pôsobil aj v FC Barcelona, Marseille a PSV Eindhoven.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Náskok Chelsea pred súpermi sa zmenší, tvrdí bývalý záložník