Napriek žalostnej koncovke nevyšli Popradčania naprázdno

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: SITA)
Marián Dic|30. aug 2017 o 00:00

Po domácom zaváhaní s Liptovským Mikulášom vycestovali na Pohronie.

POPRAD. Po domácom zaváhaní s Liptovským Mikulášom vycestoval popradský tím na Pohronie s cieľom postarať sa o čo najlepší reparát a odniesť si domov tri body.

Túto túžbu sa im však napokon nepodarilo naplniť i keď z horúcej pohronskej pôdy neodišli domov naprázdno.

V obojstranne zaujímavom meraní síl, v ktorom sa ale každé z mužstiev postaralo vo väčšej miere o kombinačnú a taktickú hru napokon chýbalo to najpodstatnejšie, čo k futbalu patrí.

Vzhľadom na túto skutočnosť sa preto museli kolektívy uspokojiť iba so ziskom bodu a potvrdiť, že konečné skóre merania síl bolo úplne zaslúžené.

Táto bezgólová remíza bola ale vzhľadom na momentálne postavenie oboch kolektív prakticky aj akousi stratou, keďže herné kvality nielen domácich, ale i Popradčanov sú v súčasnosti určite na vyššej úrovni.

Hlasy po zápase

Po skončení tohto súboja to naplno potvrdil aj hosťujúci asistent trénera Mikuláš Dvorožňák.

„Musíme priznať, že vzhľadom na celkový priebeh sa stretnutie skončilo určite spravodlivou remízou. Sklamanie v našich radoch zavládlo skôr s predvedenými výkonmi hráčov, ktorí predviedli iba priemerné, alebo až podpriemerné výkony. Treba pritom zdôrazniť, že ak si v nastávajúcich náročných meraniach síl títo zverenci čím skôr neuvedomia, že všetko na ihrisku záleží od nich, víťazstiev sa dočkáme potom iba ťažko. Z konečného výsledku i napriek tomu, že sme si mohli odniesť aspoň bod nie sme dozaista spokojní. Do stretnutia sme išli s omnoho vyššími ambíciami a presvedčením, že budeme ťahať za dlhší koniec povrazu a dokážeme pokoriť súpera. V stretnutí na súperovej pôde sme ale znova doplatili na zúfalú koncovku. Veľmi nás mrzí aj zranenie nášho kľúčového hráča Stanislava Šestáka, keďže jeho neprítomnosť spôsobila aj určitú krízu vo finálne fáze. V kádri pritom máme už aj niekoľko hráčov, ktorí nemajú viac ako 21 rokov, pre ktorých dozaista nie je ľahké sa v novom mužstve ihneď aklimatizovať. Znamená to, že aj oni potrebujú čas na to, aby si na pôsobenie v kolektíve čo najlepšie zvykli a úspešne doňho zapadli. Niektorých hráčov to však ale vôbec neospravedlňuje, aby predvádzali lepšie výkony ako do týchto chvíľ. Napriek absencii spomínaného kanoniera Stana Šestáka sa však v najbližšom čase musíme čo najlepšie vysporiadať a zodpovedným tréningovým prístupom urobiť všetko pre to, aby sme sa znova dokázali vrátiť do streleckej pohody, tak ako to bolo v samom úvode sezóny.“

Na splnenie tejto nesmierne dôležitej úlohy sa musí popradské mužstvo sústrediť o to viac, že už tento víkend v príťažlivom tatransko-spišskom derby privíta na svojom ihrisku susedov v Sp. Novej Vsi.

Silu tohto nevyspytateľného súpera, ktorý do týchto chvíľ prebiehajúcej sezóny hráva iba na ihriskách hostí si síce uvedomuje aj popradský asistent, ale napriek trom zaváhaniam svojmu kolektívu pevne verí.

„V náročnom súboji so Spišiakmi sa v prvom rade budeme sústrediť iba na náš výkon a urobiť pre dosiahnutie povinného víťazstva, ktoré by malo ostať doma, maximum. Žiadne, či už očakávania alebo ambície hostí nás absolútne nezaujímajú a počas celých 90 minút pôjdeme iba po vlastnej ceste, aby sme už konečne naplno zabodovali v tomto zápase. Zisk skalpu v tomto meraní síl bude navyše pre nás o to dôležitejší, že v nastávajúcich šiestich kolách vycestujeme až v piatich prípadoch na ihrisko súpera. Neostáva nám preto nič iné ako v tomto derby zabrať na plné obrátky a vytvoriť si čo najlepšiu pohodu v tíme pred nasledujúcimi náročnými stretnutiami vonku, ktorých bude omnoho viac ako domácich súbojov.“

Jednou z opôr záložnej formácie Popradčanov je už pomerne dlhé obdobie Miroslav Daško, ktorý toto prostredie z minulosti už veľmi dobre poznal, čo bolo preňho i určitou výhodou. Z bezgólovej deľby bodov mal ale po zápase viac-menej zmiešané pocity.

„Do zápasu sme nastúpili s presvedčením, že po stretnutí sa budeme môcť tešiť z víťazstva, čoho sme sa ale nedočkali. Kvôli tomu sme z konečnej remízy všetci dosť sklamaní. Kvôli tomu sa nám tento výsledok určite veľmi máli, pretože v danej situácii je každá strata bodov veľmi nepríjemná. Musím pripomenúť, že naše ambície v tejto sezóne sú určite omnoho vyššie, čo znamená, že v nastávajúcich dueloch nesmieme už ponechať nič na náhodu a stále siahnuť až na samé dno našich fyzických a psychických síl. Keď sa však pozriem spätne na celkový priebeh stretnutia, vyskytli sa v ňom situácie a výhodné príležitosti, kedy sme mohli zaznamenať dôležitý a možno i rozhodujúci presný zásah nielen my, ale aj domáci. Najbližšie ku gólu sme boli práve my, kedy v prvom polčase vykopával domáci zadák loptu z bránkovej čiary do bezpečia. Domáci po obrátke neostali nič dlžní, keď po samostatnom nájazde ich hráča nás podržal skvelým reflexom náš istý gólman Ján Malec. Keďže tie ostali bohužiaľ nepremenené, konečný bezgólový výsledok môžem považovať za plne spravodlivý. Treba podotknúť, že nám tie góly už zaiste nesmierne chýbajú, pretože na silu a kvalitu nášho kolektívu takáto rozháraná a žalostná koncovka nám absolútne nesvedčí. Nemôžeme sa naviac spoliehať iba na kanoniera Stana Šestáka, že len on by mal dávať všetky naše góly, ale spoločne sa musíme usilovať o to, aby efektivita nielen v nastávajúcich dueloch, ale už aj tento víkend proti susedom zo Sp. Novej Vsi bola spoľahlivejšia, než to bolo v posledných meraniach síl. Napriek týmto negatívam ale na opačnej strane bolo pre oba kolektívy omnoho lepšou vizitkou, že domáce mužstvo v terajšej sezóne už odohráva svoje majstrovské stretnutia na vynovenom štadióne v Žiari nad Hronom, čo viditeľne zvýšilo úroveň tohto merania síl. Kvôli tomuto faktu sa dá očakávať, že hostitelia v domácich súbojoch budú hrávať aj v akejsi zvýšenej eufórii. Pre žiadneho ich súpera to preto nebude určite vôbec ľahká pôda a vytúžené body si bude odnášať iba veľmi ťažko, o čom sme sa nakoniec presvedčili aj my sami.“

Tabuľka

1. Žilina B 5 4 0 1 16:4 12
2. Skalica 5 4 0 1 9:4 12
3. Lokomotíva KE 5 4 0 1 9:4 12
4. Lipt. Mikuláš 5 3 2 0 13:3 11
5. Bardejov 5 3 1 1 7:6 10
6. Sereď 5 3 0 2 15:5 9
7. Poprad 5 2 2 1 5:2 8
8. Inter BA 5 2 0 3 11:10 6
9. Nové Mesto n/V 5 2 0 3 5:12 6
10. Pohronie 5 1 2 2 3:5 5
11. Sp. Nová Ves 5 1 2 2 5:9 5
12. Zvolen 5 1 2 2 4:11 5
13. Podbrezová B 5 1 1 3 5:8 4
14. Šamorín 5 1 0 4 4:8 3
15. Trebišov 5 1 0 4 2:6 3
16. Komárno 5 1 0 4 6:22 3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Napriek žalostnej koncovke nevyšli Popradčania naprázdno