Nalbandian sa odhlásil z Australian Open

(Autor: ARCHÍVNE TASR/AP)
SITA|8. jan 2013 o 13:35

Držiteľ jedenástich singlových titulov momentálne figuruje na 84. pozícii v rebríčku ATP.

MELBOURNE. Argentínsky tenisový veterán David Nalbandian vynechá v súlade s avízami zo začiatku decembra melbournské grandslamové Australian Open.

Čerstvo 31-ročný bývalý 3. hráč renkingu (nar. 1. januára 1982 v Córdobe) sa odhlásil už aj oficiálne a nad čiaru sa dostal kazašský reprezentant Michail Kukuškin.

Smoliarom a zároveň adeptom na Cenu fair play je Francúz Nicolas Mahut, ktorý pôvodne dostal voľnú kartu od národnej federácie FFT, ale vzhľadom na nedostatok prípravy po zranení kolena ju vrátil (napokon si na jej základe zahrá Josselin Ouanna) a následne zostal prvým čakateľom.

Nalbandian dávnejšie oznámil, že sa chce sa čo najlepšie pripraviť na zápas osemfinálového 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára 2013, v ktorom Juhoameričania 1. - 3. februára na antuke v Buenos Aires budú hostiť Nemcov.

Majster sveta ATP zo sezóny 2005 Nalbandian zo zdravotných dôvodov naposledy hral v auguste v americkom Winstone-Saleme.

Medzičasom predznamenal, že sa na jar po turnaji v Miami najmä s prihliadnutím na šancu Argentínčanov získať "šalátovú misu" rozhodne o pokračovaní či ukončení aktívnej činnosti.

Držiteľ 11 singlových titulov Nalbandian momentálne figuruje na 84. pozícii v hodnotení. V Davis Cupe má bilanciu 37:11. Vo finále musel stráviť už tri prehry (2006 s Rusmi, 2008 a 2011 so Španielmi), pričom do všeobecného povedomia vstúpili jeho rozpory s Juanom Martínom Del Potrom pred piatimi rokmi.

Mladšiemu kolegovi vtedy vyčítal uprednostnenie individuálnych záujmov - príliš vysiľujúci program pred finále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nalbandian sa odhlásil z Australian Open