Najviac zarába Messi, tvrdí France Football

Sportnet|23. mar 2010 o 15:15

Argentínsky krídelník v službách španielskeho klubu FC Barcelona Lionel Messi je s ročným príjmom 33 miliónov eur najlepšie zarábajúcim futbalistom sveta.

PARÍŽ.

Tvrdí to magazín France Football v rámci promovania svojho špeciálneho vydania venujúceho sa práve téme zárobkov v tomto odvetví. Na druhej priečke má figurovať anglický veterán z amerického tímu Los Angeles Galaxy David Beckham s platom v prepočte 30,4 milióna eur za dvanásť mesiacov.

Medzi trénermi údajne vedie portugalský kouč Interu Miláno José Mourinho zásluhou 13 miliónov eur, ktoré ročne pribudnú na jeho konte.

Ak chcete byť legendou, musíte získať titul MS," tvrdí Messi

Svetový hráč roka hrajúci momentálne v oslnivej forme hrajúci Lionel Messi potrebuje urobiť dôležitý krok k futbalovej večnosti. Podľa ľavonohého ofenzívneho hráča FC Barcelona, ak sa chce stať futbalovou legendou, musí získať titul majstra sveta s Argentínou.

"Aby ste sa stali legendou, velikánom, potrebujete tiež vyhrať majstrovstvá sveta," cituje Messiho španielsky denník El Mundo: "Ešte mám len 22 rokov, všetko sa udialo veľmi rýchlo, ale ja musím zostať chladný a pokojný."

Messi upútal v posledných týždňoch športové média svojou vynikajúcou efektivitou v koncovke, keď zaznamenal 11 gólov v piatich zápasoch. Navyše, v dvoch po sebe idúcich kolách španielskej ligy sa blysol hetrikom a tak ho začali média porovnávať s jeho legendárnym krajanom Diegom Maradonom. "Ja len jednoducho hrám futbal, tak ako ho cítim," reagoval Messi.

Informoval agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov