Najstarší nováčik uprednostnil vrabca pred holubom

Patrik Kaminský. Dres MFK je už minulosťou, aktuálny je moldavský.
Patrik Kaminský. Dres MFK je už minulosťou, aktuálny je moldavský. (Autor: sita)
Sportnet|20. feb 2010 o 00:00

V moldavskom futbalovom mančafte sa schádzajú známe mená. V uplynulých týždňoch funkcionári urobili poriadny výlov posíl a zamierili pozornosť aj na niektorých borcov s corgoňligovými skúsenosťami. Výdatnou vzpruhou pre obranu je príchod Patrika Kaminskéh

o.

MOLDAVA. Skúsený borec (koncom októbra oslávi 32. narodeniny) sa ukázal v novom prostredí začiatkom tohto mesiaca a už aj nastúpil v niektorých prípravných stretnutiach.

Neistota ho nelákala

Zaujímavé je, že pre tohto hráča je to v kariére iba štvrtý tím. Z Prešova odišiel najprv do Ličartoviec, odtiaľ do Košíc. Na ako dlho plánuje svoje účinkovanie v FK Bodva? "Nateraz to riešim tak, že by som si zahral do leta, a potom sa uvidí. Nebránim sa ani alternatíve, že by som tu zakotvil na dlhšie v prípade postupu, ale možné je aj to, že ak by sa naskytlo niečo zaujímavé vonku, nebránil by som sa tejto možnosti. Avšak až vtedy, pokiaľ to bude na betón isté." Po tom, čo predčasne skončil pôsobenie v MFK (zmluvu mal pôvodne do leta), obzeral sa po možnostiach v cudzine. Jeho aktivity smerovali do Poľska, ale nepáčilo sa mu, že nič nevedel presne. "Všetko sa odďaľovalo a to ma znervózňovalo. V hre bolo viac tímov, ale bolo to všetko nejasné. Najprv som mal ísť na skúšku. Dohodnutí sme boli na konkrétnom dátume, zrazu sa to posunulo a na túto neistotu som nepristal. Radšej som sa predbežne dohodol s Moldavčanmi. A to i preto, že poznám trénera Galka." Povedal si, že lepší vrabec v hrsti, ako holub na streche. Zaujímavé je, že na druhý deň po tom, čo sa prisľúbil Moldavčanom, sa mu ozvali dva kluby z vyšších súťaží, než hrá Moldava. "No akonáhle som dal niekomu slovo, bolo by neseriózne cúvnuť."

Boj o postup bude vzrušujúci

Viac než mesiac bol bez pravidelnej tréningovej záťaže, hoci sa snažil aspoň čiastočne zmazať resty. Chodil si zabehať, precvičiť sa a zahral si jeden zápas s Finticami, kde účinkuje jeho brat. Hodenú rukavicu druholigistu prijal. "Je tu dobrá partia, fajn chlapci. Z Prešova dochádzame štyria - Ziemba, Andraščík, Dupkala a ja, takže aj cestovanie rýchlejšie ubieha," prezradil P. Kaminský. Na margo odchodu z košického klubu riekol, že s tým už aj v duchu počítal. Predpokladal, že sa bude musieť pobaliť už v lete. Lenže úspech v Slovenskom pohári to zmenil, aspoň si vyskúšal medzinárodnú klubovú scénu. "Bolo to zaujímavé, škoda, že v lige to už nešlo," pripomenul borec, ktorý by mal nastupovať v strede obrannej formácie s Kováčom alebo Ziembom. Perličkou je, že po dlhých rokoch sa urastený obranca objaví znovu v II. lige (predtým v nej bol v prešovskom béčku). "S kamarátmi z iných celkov si už píšeme esemesky a podpichujeme sa. Nebudeme to mať v odvete ľahké, ale boj o postup sľubuje, že to bude zaujímavé," dodal najstarší futbalista FK Bodva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Najstarší nováčik uprednostnil vrabca pred holubom