Najstarší Kanaďan Spezza má 27 rokov

Jason Spezza. Hviezda šupla Francúzom gól.
Jason Spezza. Hviezda šupla Francúzom gól. (Autor: Veronika Janušková)
Jaroslav Vrábeľ|2. máj 2011 o 00:00

Len gól chýbal topfavoritovi Kanade k magickej desiatke proti outsiderovi Francúzsku. „Chceli sme ju dať, nevyšlo to.

KOŠICE. Len gól chýbal topfavoritovi Kanade k magickej desiatke proti outsiderovi Francúzsku.

„Chceli sme ju dať, nevyšlo to. Chceme strieľať toľko gólov, koľko sa dá, na takom turnaji môže rozhodovať aj skóre," komentoval útočník Jason Spezza z Ottawy, jedna z najväčších hviezd javorových listov na šampionáte. Spezza v 7. min. zvýšil na 2:0 svojím premiérovým gólom na MS 2011.

Bielorusom i Francúzom dala Kanada gól rovnako bleskovo - už v 2. minúte. „To je taktika, gól v druhej minúte a už to ide (úsmev). Vždy chceme čo najskôr skórovať a ovládnuť zápas, to je naša sila."

Kanada tu má mimoriadne mladý tím, najstarší je práve Spezza, a to má len 27 rokov. Druhý najstarší je kapitán Nash (26). Napríklad zatiaľ najlepší strelec Kanady na týchto MS (2 zápasy/3 góly) Jeff Skinner z Caroliny má iba 18.

„V NHL som odohral veľa zápasov, mám skúsenosti, chcem tu byť dobrým príkladom pre mladých spoluhráčov a pomôcť im. Je to pre mňa nová pozícia, zvyknem byť vekovo niekde v strede tímu, ale táto rola sa mi páči, je to zábava. Máme mladý, ale extrémne talentovaný tím s mnohými skvelými hráčmi. Snažíme sa nájsť v mužstve čo najskôr správnu chémiu, to je najväčšia výzva. Na turnaji, ako sú MS, môže o úspechu rozhodnúť práve tímový duch."

Zajtra Kanada v poslednom dueli základnej B-skupiny nastúpi proti Švajčiarom, s ktorými vlani na MS zakopla (1:4). „Dúfam, že to nezopakujeme. Budeme hrať tak tvrdo, ako vieme. Chceme získať titul." Včera pribudli v drese Kanady ďalšie posily, Neal z Pittsburghu či Gragnani z Buffala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Najstarší Kanaďan Spezza má 27 rokov