Nagyov večer na švédskom ľade

Ladislav Nagy hral v sezóne 2004 – 2005 v More. Po šiestich rokoch sa do Švédska vrátil, zlákalo ho MoDo.
Ladislav Nagy hral v sezóne 2004 – 2005 v More. Po šiestich rokoch sa do Švédska vrátil, zlákalo ho MoDo. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|24. jan 2011 o 10:00

Po nedávnom štvorgólovom zápase Gáboríka, troch góloch Cháru v NHL a dvoch „zlepených“ hetrikoch Demitru v KHL sa zo švédskej elitserien ozval s tromi gólmi Nagy.

TIMRA, BRATISLAVA. V sobotňajšom zápase švédskej elitserien Timra IK - MoDo bojovali obidva o tímy o miesto v play off. Domáce mužstvo viedlo 1:0 aj 2:1, ale od druhej tretiny zobral vývoj do rúk slovenský útočník Ladislav Nagy.

MoDo vyhralo 5:2 a je v pásme postupu do vyraďovacej fázy o titul, kým Timre hrozí boj o záchranu.

Sundström dostal slovenské krídla

„Doteraz som mal vo svojej zbierke tri puky - z prvého zápasu v NHL, z prvého gólu i z prvého hetriku v NHL. Teraz mi pribudne ďalší - vážim si ho rovnako," povedal Nagy pre denník Aftonbladet po svojom streleckom koncerte v Timre.

Tím MoDo z Örnsköldsviku angažoval v decembri z Popradu dvoch slovenských útočníkov Ľuboša Bartečka a Ladislava Nagya, aby mu pomohli dostať sa do play off. Zámer mu vychádza, z posledných deviatich zápasov vyhralo mužstvo sedem. „Všetci hráči tvrdo pracujú, veľkú pozornosť venujeme aj obrannej fáze," vravel Nagy.

Tréner Charles Berglund zaradil slovenské krídla k centrovi Nicklasovi Sundströmovi, všetci traja majú skúsenosti z NHL. Prvý útok MoDo sa v sobotu postaral o štyri z piatich gólov víťazného tímu.

Viac ako bod na zápas

Nagy si k hetriku pripísal aj asistenciu, keď v prvej tretine našiel presnou prihrávkou na modrej čiare obrancu Timandera a po jeho strele Sundström poslal odrazený puk do siete. V 27. minúte Nagy zblízka skóroval do odkrytej bránky, v 47. minúte v presilovke strelou švihom z ľavého kruhu prekvapil brankára Pitkamäkiho a o tri minúty neskôr slovenský útočník od zadného mantinelu zľahka nahodil puk do bránkoviska a domáci obranca Karlsson si ho zrazil do siete.

„MoDo malo efektívnych strelcov, a to nám chýbalo," porovnával tréner Timry Per-Erik Johnsson. Hostia z 21 zásahov dosiahli päť gólov, pritom domáci hokejisti strieľali častejšie.

Nagy má vydarenú sezónu. Už v Poprade zaznamenal v 24 stretnutiach 29 bodov (12+17) a bilanciu viac ako bod na zápas si udržiava aj vo Švédsku. V 11 dueloch si pripísal 12 bodov (8+4).

Reprezentačný tréner Glen Hanlon ho označil za jedného z najlepších hráčov Slovenska na decembrovom turnaji Arosa Challenge vo Švajčiarsku.

Maďar je v pohode

„Na začiatku sezóny som túžil po návrate do NHL, ale keď padli rokovania s New York Islanders, tak som začal hrať v Poprade," priblížil 31–ročný Nagy úvod tohto ročníka. „A pred Vianocami som prikývol na záujem z Örnsköldsviku. Je to klub s veľkou hokejovou históriou, výbornými fanúšikmi. Bol to správny krok, mám pohodu."

„Maďar" ako prezývajú Nagya spoluhráči v reprezentácii, pripravil Švédom rébus, ako vyslovovať jeho priezvisko. „Na Slovensku som Naď, v Amerike aj v Rusku ma volali Nagy," vravel útočník MoDo s číslom 22 pre klubovú televíziu. „Mne je to jedno, ako ma tu budete oslovovať."

Majstri sveta z Göteborgu 2002 Nagy s Bartečkom patria k vážnym kandidátom do tímu Slovenska na šampionát 2011. Na budúci mesiac ich tréner Hanlon pozve na turnaj Slovakia Cup v Bratislave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov