Nadal vynechá turnaj v Miami

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Autor: TASR/AP)
SITA|18. mar 2013 o 10:07

Nemôžem ísť do Miami. Je mi to ľúto kvôli fanúšikom aj organizátorom, ospravedlnil sa Nadal.

INDIAN WELLS. Ľavé koleno Rafaela Nadala zvládlo po zranení prvý turnaj na tvrdom povrchu, ale po zisku titulu v Indian Wells už nastal čas na oddych. Španielsky tenista sa vracia domov a nezúčastní sa na ďalšom americkom podujatí ATP World Tour Masters 1000 v Miami na Floride.

Organizátori Sony Open to potvrdili krátko po Nadalovom víťazstve nad Argentínčanom Juanom Martínom Del Potrom vo finále kalifornského Indian Wells 4:6, 6:3, 6:4.

"Nemôžem ísť do Miami. Je mi to ľúto kvôli fanúšikom aj organizátorom," ospravedlnil sa Nadal.

Tenista absolvoval od návratu po zranení štyri turnaje, tri z nich vyhral, v zostávajúcom bol vo finále. "Nemyslel som si, že budem schopný odohrať všetky tie zápasy. Lekári mi odporúčajú, aby som sa vrátil domov, pár týždňov kombinoval oddych s tréningom. Potrebujem dostať viac sily do ľavého štvorhlavého svalu, takže nebudem zaháľať. Turnaj kladie na telo vysoké nároky, preto po štyroch fantastických týždňoch nemôžem hrať aj v Miami," zopakoval dvadsaťšesťročný Malorčan.

Miami z rôznych dôvodov vynechali z programu aj Švajčiari Roger Federer a Stanislas Wawrinka, Cyperčan Marcos Baghdatis, Američan Brian Baker, Američan Mardy Fish, Francúz Paul-Henri Mathieu, Američan Andy Roddick a Čech Radek Štěpánek.

Hlavná singlová súťaž sa začne 20. marca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal vynechá turnaj v Miami