Nad všetkými vyčnieval kapitán Richard Šechný

Útočník Richard Šechný – líder a kapitán michalovskej Dukly. Skúsený center bol najlepším hráčom Dukly a zároveň druhým najproduktívnejším v celej súťaži (nazbieral 70 bodov).
Útočník Richard Šechný – líder a kapitán michalovskej Dukly. Skúsený center bol najlepším hráčom Dukly a zároveň druhým najproduktívnejším v celej súťaži (nazbieral 70 bodov). (Autor: ra)
Sportnet|19. mar 2013 o 00:00

V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať hodnotenie hráčov HK Dukla Michalovce – druhého najlepšieho mužstva uplynulej sezóny I. hokejovej ligy.

Brankári

# 2 Roman Kurali

Dlho bol michalovskou jednotkou medzi troma žrďami a mužstvo sa na neho mohlo spoľahnúť. V druhej polovici sezóny začali dostávať príležitosť aj jeho brankárski kolegovia a postupne ho vytlačili zo zostavy. Spomedzi gólmanov Dukly odchytal najviac zápasov (32) aj minút (1768:55).

# 29 Dávid Okoličány

Talentovaný brankár, ktorý chytal aj za košickú juniorku, hneď vo svojom premiérovom seniorskom zápase zaznamenal čisté konto (proti Prešovu). V januári pôsobil v tíme Orange 20, za ktorý v prvej lige odchytal tri stretnutia. Do Dukly sa vrátil vo veľkom štýle, v play-off bol mužstvu oporou a mnohokrát ho podržal. V apríli by mal reprezentovať Slovensko na MS hráčov do 18 rokov v ruskom Soči.

# 33 Tomáš Petro

Bol už pomaly na odpis, keď sa nevedel vystrábiť z choroby. Keď však koncom novembra dostal prvú príležitosť, hneď sa jej chopil a ukázal svoje kvality. Zaujal dlhou sériou bez inkasovaného gólu (233:39). Diváci si ho obľúbili aj kvôli tomu, že po víťazných dueloch ich zabával kotrmelcami.

Obrancovia

# 69 Maroš Žemba

Kým v predchádzajúcej sezóne ho prenasledovali zranenia, v tejto odohral spomedzi obrancov najviac stretnutí. Zadák s ofenzívnymi chúťkami, čo potvrdil aj počtom nazbieraných bodov (30). Bol štvrtým najproduktívnejším obrancom celej súťaže. Platný predovšetkým v presilových hrách.

# 12 Štefan Rusnák

Ďalšia z opôr michalovských zadných radov. Na ľade síce nevynikal, ale bol veľmi platným hráčom. Urobil množstvo čiernej roboty. Vo finálovej sérii s Bardejovom hral s horúčkami, ale u trénerov pochopenie nenašiel, a tak pred posledným zápasom ho vyradili z mužstva.

# 16 Ján Šeliga

Oproti minulej sezóne zaznamenal veľký krok vpred. V základnej časti podával dobré výkony, ale v play-off už nepôsobil najistejším dojmom a nevyhol sa niekoľkým hrúbkam. Stále je to však mladý obranca, ktorý má budúcnosť pred sebou. Záverečný duel sezóny nedohral pre zranenie.

# 9 Jozef Hrubý

Najlepší obranca Dukly v celom ročníku. Vynechal iba dva zápasy, podával vyrovnané výkony. Po Žembovi bol druhým najproduktívnejším obrancom michalovského tímu, keď nazbieral 29 bodov.

# 17 Patrik Gavura

Michalovský odchovanec má za sebou premiérový ročník medzi mužmi, v ktorom bol stabilným členom zostavy. Podarilo sa mu streliť aj prvý gól, ktorý zaznamenal v Považskej Bystrici. Príležitosť dostal aj v play-off, kde nazbieral veľa skúseností, ktoré sa mu v do ďalšej kariéry určite zídu.

# 26 Ľubomír Chovan

Hokejový univerzál, dokáže zahrať v obrane aj v útoku. V Michalovciach mu tréneri našli miesto v defenzíve, ale keď bolo treba pomôcť aj vpredu, nerobilo mu to žiadny problém. Bojovník na pohľadanie. Nazbieral najviac trestných minút z obrancov Dukly (112).

# 18 Slavomír Vorobel

Najskúsenejší obranca v mužstve. Nevynikal rýchlosťou, mal však najlepší prehľad v hre. Jeho prednosťou je tvrdá strela, tréneri ho využívali v presilovkách aj v oslabeniach. V piatom zápase štvrťfinále s Liptovským Mikulášom sa zranil a do ďalších bojov už nezasiahol. Pre mužstvo to bola obrovská strata.

# 7 Ladislav Halapy

Ďalší mladík z michalovskej liahne. Nedostával toľko príležitostí ako Gavura, bol vďačný za každú minútu strávenú na ľade. Vo finále, keď Dukle chýbalo viacero obrancov, šancu dostal a nezľakol sa jej. Ak bude na sebe naďalej poctivo pracovať, môže z neho vyrásť dobrý obranca.

Útočníci

# 59 Peter Čížek

Do Dukly sa vrátil po ročnej prestávke strávenej vo Francúzsku. Väčšinou mu patrilo miesto vo štvrtom útoku, ale vždy, keď niekto zo zostavy vypadol, dokázal ho plnohodnotne nahradiť. Technicky dobre vybavený hokejista, navyše je to pravák a takých hráčov nikdy nie je dosť. Strelil prvý gól mužstva v sezóne.

# 25 Ivan Zorvan

Vynechal jediné stretnutie v ročníku. V druhej polovici sezóny vytvoril s Linetom a Čavrkom produktívny útok, ktorému sa darilo. Mal čuch na góly, platný bol aj v nájazdoch. V hodnotení plus/mínus bodov bol najlepším hráčom Dukly (+39).

# 8 Martin Drotár

Počas celej sezóny hral po boku Šechného. Tiež patril k oporám mužstva. Na gól sa vedel nadrieť, ak by premenil aspoň polovicu z vypracovaných šancí, mohlo byť presných zásahov na jeho konte oveľa viac.

# 20 Peter Cmorej

Smoliar sezóny. Neodohral ani polovicu zápasov, pretože zranenia ho prenasledovali na každom kroku. Najprv rameno, potom zase chrbtica a na záver ho zradilo koleno. Pritom sezónu mal rozohranú veľmi dobre a patril k lídrom tímu. V 27 dueloch nazbieral 26 bodov. Posledný zápas odohral ešte v polovici januára na ľade Bardejova.

# 24 Richard Šechný

Najlepší hráč Dukly, keď nie aj celej súťaže. Líder na ľade, aj mimo neho. Najlepší nahrávač, spoločne s Vaškovičom zo Senice druhý najproduktívnejší hráč v lige. Vedel vyčarovať skvelú prihrávku, mnohokrát ponúkol spoluhráčovi gól ako na podnose. Nemohol chýbať v žiadnej presilovej hre, aj vďaka nemu boli Michalovčania najlepším mužstvom v početnej prevahe. Takého hráča by chcel mať v mužstve každý tréner. Ktovie, ako by Dukla nakoniec dopadla, ak by jej kapitán nebol odolal lákavej januárovej ponuke rumunskej Csíkszeredy.

# 77 Anton Čavrk

V úvode sezóny ho pribrzdilo zranenie prsta na ruke, ktorého vyradilo z hry na tri týždne. Nejaký čas mu trvalo, kým sa opäť dostal do formy. Žiadny puk pre neho nebol stratený, o každý bojoval ako lev. Nevynikal hokejovým umením, ale hlavne bojovnosťou, nevypustil jediný súboj.

# 27 Martin Opatovský

Do mužstva prišiel tesne pred play-off a okamžite sa stal platným hráčom. Po nevydarenom angažmáne v Prešove našiel v Michalovciach opäť chuť do hokeja. Na fanúšikoch mu záležalo, pred plnými tribúnami jeho výkon išiel hore. Ukázal veľké gesto, striebornú medailu ako jediný z tímu hodil divákom na tribúnu.

# 19 Dominik Šimčák

Mladý center so skúsenosťami z mládežníckych reprezentácií. Nevynechal ani jeden zápas, patrilo mu miesto vo štvrtom útoku, ale podobne ako Čížek dokázal kedykoľvek do stretnutia naskočiť. Strelil gól, ktorým poslal Michalovce do vysnívaného finále.

# 87 Tomáš Banovský

Mladý, drzý a technicky veľmi dobre vybavený hokejista, ktorý sa do preslávil gólovou parádičkou z trestného strieľania v domácom dueli s Prievidzou. Príliš mu nevonia hra do tela, preto hlavne u súperov nedokázal podávať také výkony ako doma. Strelil úplne posledný gól Dukly v sezóne.

# 10 Miloš Palovčík

Sezóna mu vyšla na výbornú. Spoločne so Šimčákom odohral všetky zápasy a stal sa druhým najproduktívnejším hráčom mužstva. Ročník však ukončil nepríjemným zranením čeľuste, ktorú si zlomil po nešťastnom strete so spoluhráčom Opatovským v prvej tretine posledného duelu s Bardejovom.

# 93 Jakub Linet

Ďalší mladý center, tretí najproduktívnejší hráč Dukly. Má skvelú kľučku, neraz dokázal prejsť aj cez trojicu brániacich protihráčov. Prakticky celú sezónu hral v útoku so Zorvanom, s ktorým vytvoril výbornú dvojičku. V poslednom finálovom súboji strelil dva góly.

# 88 Ľuboš Fajčák

Má iba 20 rokov a už sa dokázal zaradiť medzi lídrov mužstva. Nečudo, že sa o neho začali intenzívne zaujímať extraligové kluby. S 30 gólmi sa stal najlepším strelcom mužstva a celkovo tretím v lige (za prvými dvoma zaostal iba o jediný gól). Okrem toho nazbieral najviac trestných minút v tíme (159) a celkovo mu patrilo v tejto štatistike druhé miesto za Filom z Považskej Bystrice.

# 67 Jaroslav Kmiť

Výborný útočník, ktorý z hokejovej abecedy ovládal úplne všetko. Vedel podržať puk, založiť akciu, vyčarovať gólovú prihrávku a v neposlednom rade aj skórovať. Jeho silnou stránkou boli samostatné nájazdy. V 25 zápasoch nazbieral 31 bodov, v úvode tohto roku odišiel do rumunskej Csíkszeredy, keďže v zmluve mal klauzulu, že v prípade ponuky zo zahraničia môže kedykoľvek odísť.

# 21 Filip Macejka

Do mužstva prišiel v priebehu sezóny z extraligového Popradu, ale odohral zaň iba 10 stretnutí a musel sa porúčať. Čakalo sa od neho viac, keďže mal za sebou pôsobenie v najvyššej súťaži. Ročník dohral v materskom Prešove.

Tomáš Tkáč, Martin Wojtovič, Patrik Vojtaššák, Ondrej Briják, Patrik Gergeľ – bez hodnotenia, títo hráči odohrali menej ako 10 stretnutí.

Strieborní chlapci dnes na námestí

Úspešné mužstvo spoločne s realizačným tímom a vedením klubu sa dnes opäť zíde pokope, pretože o 14. hodine budú slávnostne prijatí u primátora mesta Viliama Zahorčáka na michalovskom magistráte. Z

hruba o pol hodiny neskôr budú strieborní chlapci k dispozícii aj svojim fanúšikom.

„Priaznivci budú môcť vidieť chlapcov v civile a vypýtať si od nich autogramy. Môžu sa s nimi aj odfotiť. Aj touto cestou chcem všetkých fanúšikov Dukly pozvať o 14.30 hod. pred Mestský úrad,“ prezradil športový riaditeľ klubu Peter Tirpák.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nad všetkými vyčnieval kapitán Richard Šechný