Na záver prvá prehra obhajcu titulu

Michal Urban. Opäť si zahral v úlohe tvorcu hry.
Michal Urban. Opäť si zahral v úlohe tvorcu hry. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|12. apr 2010 o 00:00

Základná časť slovenskej hádzanárskej ligy sa skončila senzačným výsledkom, ktorý sa zrodil v prešovskej Tatran handball aréne.

Obhajca majstrovského titulu, suverén slovenskej hádzanárskej scény mal pred play-off miestenku postupu z prvého miesta dávno istú. Mal však aj možnosť vybrať si svojho semifinálového súpera. V hre o postup bol ŠKP Bratislava a MŠK Považská Bystrica.

PREŠOV. Pozornosť priaznivcov slovenskej hádzanej sa teda v poslednom kole základnej časti extraligy sústredila do Tatran handball arény. V nej sa aj postupový rébus o poslednú miestenku po Prešove, Hlohovci a Nových Zámkoch vyriešil.

Bez pätice kľúčových

Tatran Prešov, tak ako vopred z klubovej kuchyne avizovali, v stretnutí s ŠKP Bratislava hodlal svojich najviac v sezóne vyťažovaných a niektorých nie stopercentne zdravých hráčov šetriť. Pätica Radčenko, Antl, Tumidalaský, T. Mažár a Huňady sedela v hľadisku. Hrali teda tí, ktorí v európskych pohárových zápasoch či súbojoch v maďarskej lige zväčša čakali na šancu hrať v zálohe na striedačke. Aj lotyšský talent Dajnis Kristopans hrával skôr v "ľahších" stretnutiach. Tréner Rastislav Trtík mu zápasové dávky postupne citlivo zväčšoval. Proti bratislavským policajtom sa však na ihrisku už vyšantil. A hneď sa to prejavilo na streleckej produktivite 216 centimetrov vysokej ľavorukej spojky.

Kristopans sa strelecky vyšantil

Reprezentant Lotyšska v službách prešovského Tatrana nastrieľal gólmanom bratislavských policajtov desať, väčšinou parádnych gólov strelami, ktorými vymetal pavučinky v kútoch brán na oboch stranách ihriska. "Strieľal som často, no nie všetko mi padlo do siete. Saša Radčenko, náš tvorca hry síce nehral, no spoluhráči, najmä Mišo Urban, mi pripravovali dobré strelecké pozície. Škoda len, že moju gólovú bilanciu zatienila prehra. Na obrane sme si popravde veľmi záležať nedali. Najmä v závere zápasu. Niekedy sa to stane, najmä keď je všetko jasné a hráči majú chuť viac útočiť ako brániť," tvrdil nám po stretnutí D. Kristopans, už s pozvánkou na reprezentačný zraz lotyšskej juniorskej reprezentácie, ktorá ide bojovať o postup na majstrovstvá Európy a ktoré sa uskutočnia na Slovensku.

Nepachtili sa, ale skúšali

"Pre mňa je prioritou nastaviť sa s mužstvom na zápasy play-off. Nie za každú cenu sa pachtiť v poslednom kole za niečím, keď je z nášho pohľadu všetko jasné a na čele tabuľky máme obrovský náskok," zdôraznil pri hodnotení posledného zápasu základnej časti tréner Tatrana Prešov Rastislav Trtík. "Chceli sme si preto v zápase s ŠKP Bratislava niečo z herných variantov vyskúšať, niečo overiť, dať príležitosť hráčom, ktorí si v doterajšom priebehu sezóny nie v každom zo zápasov mohli zahrať dosýta. Hoci sme nehrali v najsilenejšom zložení, myslím si, že chlapci predviedli celkom peknú hru. Prehrali sme, no diváci nás nezatracovali, nevypískali. Mišo Urban na strednej spojke dobre spolupracoval s Vojinom Menkovičom a Dajnisom Kristopansom. Presvedčil som sa, a verím, že i naši fanúšikovia, že vieme hrať aj v inom zložení, vo viacerých herných systémoch. To, čo sme v zápase chceli urobiť, to sme aj urobili, a teraz sa už len koncentrujeme na zvyšok sezóny."

Prvé semifinálové play-off zápasy sú na programe 24. apríla. Stretnuté sa v nich dvojice, prvý po základnej časti Tatran Prešov so štvrtým ŠKP Bratislava a druhý MŠK Hlohovec s tretím HC Štart Nové Zámky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na záver prvá prehra obhajcu titulu