Na úvod rezký krok nováčikov

Za Štyri minúty vyrovnali. Haniske sa to podarilo vo Svite.
Za Štyri minúty vyrovnali. Haniske sa to podarilo vo Svite. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|2. aug 2011 o 00:00

Po republikových súťažiach sa o slovo hlásia aj regionálne, ktoré počas uplynulého víkendu odohrali prvé kolo v nižších ligách so šestnástimi účastníkmi.

Najvyššia regionálna súťaž sa v tejto sezóne nazýva Majstrovstvo regiónu východ, v ktorom sa okrem starousadlíkov predstavila trojica nováčikov. Z vyššej súťaže zostúpilo Humenné a zo štvrtých líg postúpila Bardejovská Nová Ves a Haniska.

KOŠICE. Ani jeden zo spomínanej trojice nevyšiel v prvom kole bodovo naprázdno. V domácom prostredí sa presadilo Humenné, ktoré si poradilo s Nižným Hrušovom. Pri streleckej chuti boli zverenci trénerskej dvojice František Šott - Marek Kukulský, keď domov so štvorgólovým prídelom poslali rezervu Michaloviec. Na súperovom trávniku sa predstavila Haniska a tiež nezaostala za svojimi solídnymi výkonmi z prípravy.

Dva góly Hanisky vonku

Zdá sa, že niekoľkoročná práca v Haniske môže žať úspechy aj vo vyššej súťaži. Mužstvo je už niekoľko sezón pohromade, pričom na hre badať rukopis trénera Romana Bertu, ktorý sa k tomuto mančaftu vrátil po niekoľkomesačnom zahraničnom angažmáne v Poľsku. Kondične je nováčik na tom dobre, o čom sa presvedčili aj hráči Svitu, ktorým v druhom dejstve dochádzal dych. Len štyri minútu stačili Marcelovi Majorošovi, aby strelil prvé dva góly v sezóne znamenajúce vyrovnanie i zisk prvého bodu vo vyššej súťaži. V prvom kole na súperovom ihrisku nedal žiaden iný mančaft viac ako gól, skôr žiaden, preto môžeme povedať že premiéra v Majstrovstvách regiónu východ patrili domácim celkom. Šlágrom kola môžeme označiť súboj Sniny s Giraltovcami, ktoré sa v uplynulom ročníku umiestnili do piateho miesta. V zaujímavom stretnutí to dlho vyzeralo na remízu, avšak domáci celok v poslednej štvrťhodine dokázal dvomi presnými zásahmi nakloniť misky váh na svoju stranu. Stávalo sa už pravidlom, že Barca vstupovala do sezóny v Spišskom Podhradí remízou, avšak tentoraz to neplatilo. Domáci vyhrali dvojgólovým rozdielom a poopravili doterajšie štatistiky. Po rovnakej prehre vo Svidníku neskrýval sklamanie z výkonu svojho celku kormidelník V. Opátskeho Marcel Alexander. „Čo je nám platná herná prevaha, keď nedokážeme streliť ani jeden gól,“ poťažkal si po stretnutí. Trojbodový vstup do sezóny zaknihoval aj Sabinov v súboji so Stropkovom.

Nastúpil hráč v treste

Bezgólovým výsledkom sa skončilo stretnutie v Krásnej, keď ani jeden celok nedokázal premeniť tie najvyloženejšie šance. Funkcionári oboch klubov pred zápasom hovorili, že v takomto zložení hrajú po prvý raz, pretože do poslednej chvíle riešili príchody nových hráčov. Zrejme aj časová tieseň sa podpísala pod niektoré veci, ktoré môžu nerozhodný výsledok dosiahnutý na zelenom trávniku. Pivovarníci z Veľkého Šariša získali z Kračúnoviec hráča, ktorý dostal v poslednom kole uplynulého ročníka štvrtú žltú kartu, čo automaticky znamená stop na jeden zápas. V Krásnej však tento futbalista nastúpil v základnej zostave, čiže hral v treste a zrejme ďalší ho neminie. Všetko nasvedčuje tomu, že Krásnej padne do lona kontumačné víťazstvo aj tri body, kým V. Šariš stratí bod a ako aj hráča na niekoľko stretnutí. Prvé kolo prinieslo nielen zaujímavé zápasy, dvadsať gólov, ale sa zrejme dočkáme aj prvého kontumačného výsledku.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na úvod rezký krok nováčikov