Na titul sa tlačí viac mužstiev

Sportnet|22. jan 2005 o 00:00

Včerajšou predohrávkou Bayern Mníchov - Hamburger SV sa začala jarná časť nemeckej futbalovej bundesligy. Hlavný šesťzápasový program sa hrá dnes, zvyšné dva súboje zajtra. Práve bavorský klub trénera Felixa Magatha vstupoval do druhej polovice súťaže ..

Holandský útočník Bayernu Roy Makaay je presvedčený, že titul ostane v Mníchove. FOTO - TASR

Včerajšou predohrávkou Bayern Mníchov - Hamburger SV sa začala jarná časť nemeckej futbalovej bundesligy. Hlavný šesťzápasový program sa hrá dnes, zvyšné dva súboje zajtra. Práve bavorský klub trénera Felixa Magatha vstupoval do druhej polovice súťaže v pozícii lídra. Ale len o skóre pred gelsenkirchenským Schalke 04. Rozdiel medzi prvým tímom tabuľky a siedmym Hannoverom je len šesťbodový, takže boj o majstra sľubuje zaujímavú zápletku.

"Titul získame my. Keď budeme podávať také konštantné výkony ako v posledných jesenných kolách, som presvedčený, že majstrom sa stane Bayern," vyhlásil pre magazín Kicker jeho holandský útočník Roy Makaay. Schalke malo skvelý finiš po nie najlepšom štarte do sezóny. Aj preto v tamojšej skvostnej Arene bývalo prázdnych sedadiel poskromne.

Po vlaňajšom konečnom siedmom mieste má klub teraz vyššie ambície. Aj jeho 46-ročný tréner Ralf Rangnick: "Samozrejme, že chceme byť majstrami. Musíme sa však formou priblížiť k záveru jesene, keď sme získavali body ako na bežiacom páse." Obhajca titulu z Brém zimoval na piatom mieste a ani príprava sa mu príliš nevydarila. V piatich priateľských súbojoch inkasoval až sedemnásť gólov.

Zo slovenských legionárov môže byť najspokojnejší reprezentant Miroslav Karhan. Wolfsburg si vydobyl štvrtú pozíciu, na čom má zásluhu aj nový tréner Erik Gerets. Bývalý belgický reprezentačný obranca vniesol do mužstva disciplínu i ofenzívnejšie myslenie. VfL má po Brémach a Bayerne tretí najproduktívnejší útok.

Po jeseni je s trinástimi gólmi najlepším strelcom bundesligy Slovák Marek Mintál. Jeho Norimberg je dvanásty, len sedem bodov od pásma zostupu. Prioritou nováčika je, pochopiteľne, záchrana v najvyššej súťaži. Aj preto klub nesúhlasil v zimnom prestupovom období s uvoľnením nášho reprezentanta. Jeho manažér Juraj Vengloš potvrdil, že záujem prejavili tri anglické kluby vrátane Liverpoolu.

Mintál pochopil situáciu a chce svojmu klubu pomôcť prežiť jar bez nervozity. Tréner Wolfgang Wolf cíti, že zatiaľ najúspešnejší strelec bundesligy bude v odvetách pod ešte väčším tlakom. Radí mu, aby zabudol na všetky doterajšie hodnotenia a známky, pretože odteraz sa bude každý súper naňho viac koncentrovať. Ako zdôraznil Wolf, viac očakáva od 22-ročného Róberta Vitteka, ktorý na jeseň skóroval trikrát a dosiahol aj rovnaký počet asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Na titul sa tlačí viac mužstiev