Na Tehelnom poli privíta v šlágri Slovan - Košice.

Reprezentant N. Matič po dnešnom zápase cestuje do Srbska.
Reprezentant N. Matič po dnešnom zápase cestuje do Srbska. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|26. máj 2009 o 00:00

KOŠICE. Futbalová Corgoň liga má na programe stretnutia predposledného 32. kola. Prakticky o všetkom podstatnom je už dávnejšie rozhodnuté a v týchto zostávajúcich zápasoch pôjde o prestíž.


Chcú vylepšiť bilanciu

A práve ona bude najsilnejším nábojom šlágra na Tehelnom poli, kde už čerstvý majster Slovan Bratislava privíta víťaza Slovenského pohára MFK Košice. Pre obe mužstvá to už bude piate meranie síl v tejto sezóne a štvrté na jar. Teda ak rátame i dva semifinálové súboje v Slovenskom pohári. Z tohto pohľadu je bilancia vzácne vyrovnaná. Jedno víťazstvo má Slovan, jedno Košice a dva záýpasy sa skončili nerozhodne. "Dúfam, že vyhráme toto stretnutie a bilanciu upravíme vo svoj prospech," podotkol režisér hry MFK Nemanja Matič. Veľa nechýbalo, aby Slovan v sobotu zažil fiasko, keď v závere prehrával 0:1 s Prešovom a až dve minúty pred koncom vyrovnal Valachovič. "Aj také sú zápasy. Slovan vyhral ligu, koncentrácia a motivácia už nie je taká, ako predtým. Myslím si, že súboj s Košicami bude z domácej strany trochu iný. Predsa len bude väčšia rivalita. Vyradili sme Slovan v Slovenskom pohári. Domáci získali titul, my pohár. Určite sa na nás budú zodpovednejšie pripravovať, aby sa nám revanšovali za vypadnutie. My sme však lepší a verím, že to dokážeme i priamo na ihrisku," neskrýval optimizmus Nemanja Matič. Košičania majú na tretiu Trnavu stratu štyroch bodov, a teda ešte teoretickú šancu zabojovať o bronzovú priečku. "To už asi ťažko dokážeme, no všetko je možné."

Proti Prešovu nenastúpia

Pre Matiča i jeho spoluhráča Marka Milinkoviča to bude posledný zápas v tejto sezóne. Na Tehelnom poli sa lúčia s Corgoň ligou. "Už pred prvým semifinálovým stretnutím na Slovane sme sa rozprávali s trénerom Kozákom. Povedal nám, že ak v nasledujúcich zápasoch pôjdeme naplno, uvoľní nás skôr na dovolenku. Preto hneď po zápase cestujeme do Srbska a proti Prešovu už nenastúpime," konštatoval Matič. Len na vysvetlenie, Matič i Milinkovič budú na 90 percent v srbskej nominácii na blížiace sa majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov vo Švédsku, kam sa kvalifikovalo osem najlepších tímov. Obaja síce ešte nemajú pozvánku do výberu, no podľa Matiča na 90 percent v nej budú. Srbi majú zraz 1. júna v Belehrade, odkiaľ idú na sústredenie na Zlatibor. Tam pobudnú do 12. júna a hneď odlietajú do Švédska, kde ich 16. júna čaká prvý zápas proti Taliansku. Ak by hrali aj proti Prešovu, tak by išli rovno na zraz. "V takom prípade by sme nemali žiadnu dovolenku. Potrebujeme si trochu oddýchnuť a odreagovať sa. Teším sa na stretnutie s rodičmi či kamarátmi, no ešte viac na majstrovstvá Európy. Človek sa v tejto vekovej kategórii dostane na ME raz za život," neskrýval radosť Nemanja Matič.

Program dnešného 32. kola o 17.30 hod.: Nitra - B. Bystrica, Prešov - Zl. Moravce, Trnava - Ružomberok, Žilina - Dubnica, Slovan - Košice, Petržalka - Dun. Streda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na Tehelnom poli privíta v šlágri Slovan - Košice.