Na Spiši humenská omladina

Pod Spišským hradom. Mladíci 1. HFC Humenné: (zľava) Peter Jurov, Pavol Šuľák, Dominik Dysko, René Koromház, Peter Šuľák, Daniel Demčák a Cyril Vasiľ.
Pod Spišským hradom. Mladíci 1. HFC Humenné: (zľava) Peter Jurov, Pavol Šuľák, Dominik Dysko, René Koromház, Peter Šuľák, Daniel Demčák a Cyril Vasiľ. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|29. máj 2012 o 00:00

Chýbali zranení harcovníci Ljubarskij i Paraska. Líder dvakrát viedol, napokon doviezol bod.



HUMENNÉ. Zranenia a choroby zapríčinili, že 1. HFC Humenné musel v Spišskom Podhradí so zostavou improvizovať.

Chýbali harcovníci Ljubarskij - Paraska i mladý Legdan, a tak v druhom zápase vonku viedli mladíkov 25-ročný stredopoliar Hreško a brankár Bálint.

„Kvôli zdravotným problémom sme nemohli nastúpiť v optimálnej zostave, chýbala trojica zo „základu“, a tak sme museli zostavu premiešať. Veľmi na výber nebolo, tí, ktorí predtým viac striedali, hrali od začiatku,“ mal Russlan Ljubarskij na mysli mená ako Koromház, Voroňák, Vasiľ či Bezeg, ktorý sa vrátil po zranení.

Dvakrát viedli

Po bezgólovom polčase sa všetko podstatné pre výsledok udialo za necelú štvrťhodinku, medzi 66. a 80. minútou. padli štyri góly, po dva na oboch stranách. Humenský líder sa vždy ujal vedenia, no tešil sa iba krátko. Po prvom góle sotva minútu, po druhom deväť.

„Vzhľadom na vývoj stretnutia spokojný s výsledkom byť nemôžem. Dvakrát sme viedli, ale náskok nám vydržal krátko, prvýkrát domáci vyrovnali dokonca hneď po rozohraní akcie zo stredového kruhu. V druhom prípade mali Spišiaci aj kus šťastia, keďže v našej sieti skončila tečovaná strela,“ konštatoval kouč 1. HFC Humenné.

Tri kolá, päť bodov

V priebehu jarnej odvety si humenskí futbalisti vypracovali na čele postupne až desaťbodový náskok, ten sa však tri kolá pred záverom sezóny stenčil na päť bodov. Haniska dvakrát doma bodovala naplno, kým 1. HFC v dvojzápase na ihriskách súperov získal bod.

„Verím, že pred najbližším domácim zápasom sa dáme zdravotne do poriadku a nastúpime v optimálnej zostave,“ dodal Russlan Ljubarskij.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na Spiši humenská omladina