Na šampionáte sú exchemesáci aj ich súperi

Sportnet|25. sep 2013 o 00:00

Majstrovstiev Európy vo volejbale mužov sa zúčastňujú aj hráči priamo či nepriamo prepojení s humenským volejbalom.



HUMENNÉ. Hádam žiaden volejbalový priaznivec si nenechá ujsť práve sa odvíjajúci európsky šampionát v Poľsku a Dánsku.

Niekto sa vyberie na sever priamo do dejiska, zažije atmosféru na vlastnej koži, väčšina je však takých, ktorí zdieľajú športové chvíle pri televíznych obrazovkách.

Slováci držia prsty svojim, no poznajú aj iných. V radoch slovenských súperov či v kádroch ostatných účastníkov šampionátu sa objavujú tiež volejbalisti, ktorí už poznajú aj humenské volejbalové prostredie.

Ondrušek a Nemec

Jednotkou na poste libera slovenskej „repre“ je Roman Ondrušek. Bývalý kapitán chemesákov doviedol humenský mužský volejbal k historickým úspechom – prvému zisku titulu v extralige i triumfu v Slovenskom pohári.

O čosi skôr, ešte v období zápasov na „gymku“, sa objavil v humenskom kádri mladík z VKP Bratislava.

Martin Nemec došiel od Dunaja k Laborcu na hosťovanie. Práve tu sa zoznámil s extraligovým seniorským volejbalom.

Francúzske spomienky

Nielen volejbalisti, ktorí hájili farby VK Chemes Humenné, sa zúčastňujú aktuálnych majstrovstiev Európy. Aktérmi šampionátu sú aj bývalí súperi chemesákov.

Pamätáte sa na heroické humenské víťazstvo nad francúzskym Poitiers 3:2? Bolo to v roku 2009. V radoch súpera zbieral body najmä univerzál Rouzier, ktorý je dnes ťahúňom výberu krajiny Galského kohúta.

Nahrávačom Stade Poitievin Poitiers bol český legionár Ondřej Boula. Aj on si užíval atmosféru šampionátu, v národnom výbere.

Aby sme ostali pri francúzskych spomienkach, v roku 2011 narazili chemesáci na Rennes Volley 35.

Pri prehre doma 1:3 sa na druhej strane siete objavil ako libero Grebennikov. I keď to jeho priezvisko nenapovedá, je to volejbalista, ktorý taktiež reprezentuje Francúzsko.

Štvrtým čriepkom je univerzál Sidibe. Ten bol v uplynulej sezóne oporou slovinskej Ljubljany, s ktorou VK Chemes Humenné dlhodobo súperí v MEVZE.

Aj ďalší

Možno až teraz si humenský volejbalový fanúšik uvedomil, koho mal možnosť v mestskej športovej hale v dianí na palubovke vidieť priamo v akcii.

Dnes aj reprezentační tréneri, slovenský Štefan Chrtiansky (Innsbruck - MEVZA), či Emanuele Zannini v tureckých službách (v uplynulej sezóne Volley team Bratislava) svojho času snovali na klubovej úrovni plány proti chemesákom.

Z aktuálnych hráčskych účastníkov šampionátu mal humenský divák možnosť zhliadnuť slovenského blokára Hrušku, ktorý odvádza služby pre rakúsky Aich/Dob, najmä však slovinskú reprezentačnú enklávu, lebo káder ACH Volley Ljubljana obsahoval počas viacerých sezón mená ako Fabjan, Flajs, Pajenk, Satler, Gasparini, Čebron či Klobučar.

Boli súpermi chemesákov, teraz bojujú pod vysokou sieťou na európskom šampionáte.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na šampionáte sú exchemesáci aj ich súperi