Na premiérový gól Filip Kovács stále ešte čaká

(Autor: ilustračné – archív)
Peter Podolinský|4. dec 2015 o 00:00

V štvrtoligovej Rožňave patril k obávaným strelcom. V aktuálnej sezóne odišiel na hosťovanie do Hanisky.

V štvrtoligovej Rožňave patril Filip Kovács k obávaným strelcom. V aktuálnej sezóne odišiel na hosťovanie do druholigovej Hanisky. V tíme nováčika II. ligy je síce viac striedajúci hráč, no do budúcnosti sa 22-ročný futbalista pozerá s optimizmom.

ROŽŇAVA. Posun o dve súťaže zvládol F. Kovács dobre a v tíme Hanisky sa bez problémov adaptoval. Postupne síce dostával menej príležitostí, no sympatický útočník verí, že sa na jar situácia zmení. Na otázky odpovedal Filip Kovács.

Aká bola futbalová jeseň pre vás?

„Myslím, že môžeme byť spokojní. Veď ako nováčik sme nazbierali 24 bodov, vyhrali zápasy s mužstvami ako Prešov, Poprad, Bardejov, ktoré sú stabilnými členmi 2. ligy a majú blízko k postupu do prvej šestky. Na tie zápasy bolo zvedavých skoro tisíc divákov a týmito výsledkami sme si u súperov získali rešpekt. Zároveň sa na nás mužstvá pripravovali oveľa poctivejšie a ostatné zápasy boli o jednom góle. V tabuľke sme skončili na 8. mieste, ktoré je plne zaslúžené a pre nováčika veľmi dobré umiestnenie.“

V Haniske ste boli hlavne striedajúcim hráčom. Bola to asi veľká zmena oproti Rožňave, kde ste hrali v základe. Bolo náročné sa adaptovať?

„S adaptáciou nebol žiadny problém. Od prvého dňa prebiehalo všetko podľa mojich predstáv. Dostať sa do mužstva 2. ligy bola pre mňa veľká motivácia a nakoniec sa to podarilo. Neskôr sa situácia zmenila a postupne som hral menej zápasov a minút ako som chcel a dúfal. Tá zápasová prax určite chýba, ale na druhej strane sa IV. liga s druhou nemôže porovnávať. Na tréningoch som sa snažil ísť na sto percent. Čo bolo už nezmením, treba sa pozerať dopredu a makať ďalej. Jarná časť začína až začiatkom marca a dovtedy je veľa času na to, aby si situácia zmenila.“

V minulých sezónach ste boli prevažne zakončovateľ. No v Haniske na gól stále čakáte. Nechýbajú vám góly?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na premiérový gól Filip Kovács stále ešte čaká