Na pôde poľského majstra zažila Dukla výbornú previerku

V druhom zápase neuspeli. Milan Staš si však úroveň duelu pochvaľoval.
V druhom zápase neuspeli. Milan Staš si však úroveň duelu pochvaľoval. (Autor: ra)
Sportnet|14. aug 2014 o 00:00

Dukla odohrala druhý zápas v príprave. Vo štvrtok nastúpi v Poprade, v piatok opäť v Sanoku.

Dukla odohrala druhý zápas v príprave, tentoraz prehrala o dva góly. Dnes nastúpi v Poprade, zajtra opäť v Sanoku.

MICHALOVCE. Prvoligoví hokejisti michalovskej Dukly absolvovali v utorok podvečer druhú previerku pred novým súťažným ročníkom. Opäť sa predstavili na súperovom ihrisku, hoci pôvodne mali hrať doma, ale pre problémy s ľadom na zimnom štadióne pri Laborci si museli so súperom vymeniť prostredie.

V poľskom Sanoku podľahli domácemu Ciarku PBS Bank KH 5:7 (2:1, 2:4, 1:2), keď za „vojakov“ sa dvakrát presadil Filip Podsedlý a raz Jakub Linet, Martin Drotár a Tomáš Banovský.

Kvalitný zápas

U našich severných susedov zohrali Zemplínčania s aktuálnym majstrom Poľska vyrovnanú partiu. Skóre bolo ako na hojdačke, Sanok rozhodol o svojom triumfe dvoma gólmi v úvodnej desaťminútovke záverečného dejstva hry.

„Smerom dopredu to bolo z našej strany dobré, dali sme päť gólov. Vyšiel nám vstup do zápasu, keď sme viedli 2:0, potom sme však urobili chyby, za ktoré nás súper potrestal. Dva góly nám dal z presiloviek, ktoré mal veľmi dobré. Súboj nám ukázal, kde máme rezervy a čo ešte musíme počas zvyšného mesiaca prípravy zlepšiť,“ skonštatoval kormidelník Michaloviec Milan Staš, ktorý si utorňajší zápas pochvaľoval.

„Bol to duel na oveľa vyššej úrovni, ako ten prvý v Spišskej Novej Vsi. Hrali sme proti poľskému šampiónovi s výbornými individualitami, ktoré vedia rozhodnúť zápas. Bola to výborná previerka.“

S niektorými sa rozlúčia

Duklu už dnes čaká v poradí tretie prípravné stretnutie, tentoraz proti účastníkovi našej najvyššej súťaže Popradu a hneď zajtra opäť budú bojovať na ľade Sanoku.

„Musíme hrať a trénovať mimo Michaloviec, keďže momentálne nemáme ľad, takže trošku máme komplikovanejšiu prípravu. Pevne verím, že zameškané do štartu súťaže dobehneme,“ pokračoval M. Staš, ktorý mal prvýkrát k dispozícii aj novú posilu do defenzívy Marcela Šterbáka.

„Zahral si svoje, je to skúsený obranca. Vieme, čo je zač, jeho netreba skúšať.“

Dukla však stále testuje viacerých hráčov, na ich adresu 53-ročný lodivod uviedol: „Od niektorých očakávame viac a nepodávajú také výkony, ako si predstavujeme, preto sa s nejakými hráčmi v najbližších dňoch rozlúčime.“

Fakty

Sanok – Michalovce 7:5 (1:2, 4:2, 2:1)

Góly: Knox 2, Wilusz 2, Dutka, Sawicki, Šinágl – Podsedlý 2, Banovský, Linet, M. Drotár.
HK DUKLA: I. Fedor (41. P. Borko) – V. Urban, Martin Tkáč, M. Šterbák, Pour, Kubát, Ružička, Oros, Dolgoš – M. Drotár, R. Šechný, Podsedlý – Banovský, Š. Majerník, Čížek – Chomič, Linet, I. Zorvan – Wesselényi, Fedorko, P. Cmorej.

ra




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na pôde poľského majstra zažila Dukla výbornú previerku