Na Okolo Slovenska príde aj Dán Rasmussen

SITA|4. jún 2012 o 20:13

Na štarte cyklistických pretekov Okolo Slovenska bude v utorok krátko pred 13.00 h v Liptovskom Mikuláši napokon 118 cyklistov z 20 tímov.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Počas utorňajšej podvečernej prezentácie v centre Liptova museli organizátori urobiť pár zmien v štartovej listine.

Najväčšiu pozornosť púta dánsky tím Christina Watches-Onfone. Pôvodne avizovaný Stefan Schumacher síce napokon na Slovensko nepricestoval, ale jednotkou v tíme bude ďalšie známe meno - Michael Rasmussen.

Tridsaťsedemročný Dán je rovnako bývalým dopingovým hriešnikom.bŠpecialista na horské etapy si v období od júla 2007 do júla 2009 odpykal trest za porušenie dopingových pravidiel, keď falšoval informácie o miestach svojej prípravy.

Rasmussen mal na Tour de France 4 etapy pred koncom vyše 3-minútový náskok v celkovom poradí pred Albertom Contadorom a bol najväčším adeptom na triumf na slávnych pretekoch. Do Paríža však neprišiel, keď ho tím Rabobank predčasne stiahol z pretekov.

Rasmussen v profesionálnom pelotóne jazdil za tímy CSC či Rabobank. Po návrate a odpykaní si dištancu si obliekal dresy Tecosu Guadalajara, Miche a tento rok je v Christine Watches-Onfone. Na Tour de France vyhral štyri etapy, v rokoch 2005 a 2006 vyhral na týchto pretekoch súťaž vrchárov.

Majster sveta 1999 v horskej cyklistike sa raz presadil aj v etape na Vuelta a Espaňa.

Dvojkou v tíme Christine Watches-Onfone na Okolo Slovenska bude Talian Angelo Furlan. Na tohtoročných pretekoch nebude chýbať ani jeho krajan a ďalšia z veľkých postáv svetovej cyklistiky Davide Rebellin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Na Okolo Slovenska príde aj Dán Rasmussen