Na Mourinha sa pre jeho vyjadrenia opäť valí kritika

TASR|23. mar 2009 o 16:44

Prezident Talianskej asociácie futbalových trénerov Renzo Ulivieri kritizoval v pondelok Joseho Mourinha za vyjadrenia, podľa ktorých majú niektorí tréneri nedostatok dôstojnosti a nechávajú iných, aby vyberali hráčov do zostavy.

RÍM. Prezident Talianskej asociácie futbalových trénerov (AIAC) Renzo Ulivieri kritizoval v pondelok Joseho Mourinha za vyjadrenia, podľa ktorých majú niektorí tréneri nedostatok dôstojnosti a nechávajú iných, aby vyberali hráčov do zostavy.

"Som rád, že portugalský tréner Mourinho je členom AIAC," uviedol 67-ročný Ulivieri. "Avšak momentálne, ak mám vyberať vhodné slová, prekročil hranice."

Mourinho sa v nedeľu vrátil k svojim minulotýždňovým vyjadreniam o "tréneroch, ktorý stratili svoju dôstojnosť." Portugalský kouč uviedol, že kým on si sám vyberá hráčov, ktorých pošle na ihrisko, "mnohí tréneri to tak nerobia."

"Ak by mi ktokoľvek hovoril, ako postaviť základnú zostavu, na druhý deň by bola moja kancelária prázdna a moje kufre zbalené," zdôraznil Mourinho.

Tréner AC Miláno Carlo Ancelotti sa nad týmito vyjadreniami len pousmial a zažartoval: "S majiteľom AC Miláno Silviom Berlusconim som vyhral európsky titul dvakrát ako hráč, v rokoch 1989 a 1990, a dvakrát ako "asistent" trénera, v rokoch 2003 a 2007".

Ulivieri dodal, že Mourinho, ktorý prišiel do Interu minulé leto, si vôbec neváži Taliansko.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov