Na líderskú pozíciu pomohli Malej Ide Opátčania

Sportnet|27. mar 2014 o 00:00

Už na budúci víkend odšartujú aj šiestoligové súťaže východoslovenského regiónu.

MALÁ IDA. Zimný spánok skončil teda aj v tímoch štartujúcich v Košicko–gemerskej skupine. Od začiatku tejto sezóny jej účastníci vedia, že po reorganizácii v nej zostane najlepších osem tímov bez možnosti postupu vyššie pre víťaza.

Tým sa súťaž stala menej atraktívnou z pohľadu mužstiev patriacich ku špičke. Navyše rezerva V. Opátskeho sa z jarnej časti odhlásila a spôsobila menšie kotrmelce v celkovej klasifikácii. Niektoré mužstvá na tom „zarobili“ , iným to spôsobilo posun dole. Medzi tzv. šťastlivcov sa zaradili futbalisti Družstevníka Malej Idy.

„My to až tak neberieme,“ rozhovoril sa tréner Marián Surgent, ktorý spolu s hrajúcim asistentom Štefanom Mihalíkom pokračujú pri vedení maloidianskych futbalistov.

„Je pravda, že o všetkom je viac–menej rozhodnuté, ale je to pre všetky mužstvá priestor, keď môžu dať viac možností mladým hráčom. Takáto šanca sa nesmie premrhať a aj my sme k tomu takto pristúpili. Počas zimnej prípravy sme do tímu zaradili troch dorastencov, Martina Pačaia, Patrika Krupu a Davida Semana, čím sme zväčšili káder a prejavilo sa to aj v trénigovej účasti, kde sa dalo lepšie pracovať. Navyše, neodišiel z tímu nik. Naopak, pribudol ešte aj Peter Turčík naposledy hrajúci v Starej Ľubovni, Peter Matia a Roland Dečman z Vyšného Opátskeho a napokon z Dubovice k nám prišiel Matúš Andreja,“ prezradil uzavreté zmeny M. Surgent.

„Pripravovali sme sa v domácich podmienkach. Trochu sa skomplikovali, nakoľko na štadióne dokončujeme výstavbu nových šatní, a tak sme využívali školské priestory a s nimi i tamojšiu telocvičňu. Zima priala asi každému, a tak sme veľa času mohli stráviť aj na multifunkčnom ihrisku s umelou trávou. Stretávali sme sa dvakrát týždenne a k tomu pribudol počas víkendu prípravný duel. Najviac si vážime víťazstvo v Poproči 3:2, ktorý hrá o súťaž vyššie. Na zem nás vrátili Valaliky, kde sme podľahli 0:3. Pred nami je už iba generálka v Košickej Novej Vsi počas tohto víkendu, keďže odvetu začíname vonku v Budimíre,“ uzavrel prieskum maloidianskeho lídra Košicko–gemerskej skupiny tréner M. Surgent.




Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na líderskú pozíciu pomohli Malej Ide Opátčania