Na Hulka údajne rasisticky pokrikovali ruskí fanúšikovia

Hulk skóruje v zápase Ligy majstrov proti Benfice Lisabon.
Hulk skóruje v zápase Ligy majstrov proti Benfice Lisabon. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. okt 2014 o 10:44

Brazílsky futbalista pôsobí v Petrohrade. Podľa médií sa viackrát počas zápasu ozývali zvuky pripomínajúce opicu.

MOSKVA. Na brazílskeho futbalového reprezentanta v službách Zenitu Petrohrad Hulka údajne rasisticky pokrikovali ruskí fanúšikovia.

Podľa denníka Sport Express sa počas sobotňajšieho zápasu 9. kola ruskej ligy Zenit - Spartak Moskva (0:0) viackrát ozývali smerom k hráčovi zvuky pripomínajúce opicu.

Noviny citovali šéfa Disciplinárnej komisie Ruskej futbalovej federácie Artura Grigorjanca, podľa ktorého sa už začalo vyšetrovanie incidentu.

Delegát stretnutia uviedol v zápise dva prípady rasistických posmeškov na adresu Hulka.

"Počas zápasu smerovali na mňa rasistické posmešky zo sektoru fanúšikov Spartaka. V prvom polčase som zreteľne počul, že sa ozývajú opičie pokriky a bolo to minimálne dvakrát. Išlo o veľkú skupinu ľudí."

"Beriem to ako urážku mojej osoby i celého klubu. Myslím si, že takéto veci nemajú vo futbale čo hľadať a príslušné orgány by mali v boji proti rasizmu prijať tvrdšie opatrenia," citovala Hulka agentúra Reuters.

Iba v sobotu dostal futbalista Dinama Moskva Christopher Samba dvojzápasový dištanc za gesto, ktorým reagoval na rasistické urážky zo strany priaznivcov mestského rivala Torpeda.

Tridsaťročný obranca z afrického Konga ukázal fanúšikom zdvihnutý prostredník. Samba sa za zvoje gesto ospravedlnil a dodal, že chce hrať futbal a nie počúvať rasistické pokriky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Na Hulka údajne rasisticky pokrikovali ruskí fanúšikovia