Na českej rely zomreli štyri dievčatá

(Autor: SITA/AP)
TASR|10. nov 2012 o 16:05

Pri havárii pretekárskeho auta v okolí Uherského Brodu zomreli štyri dievčatá vo veku od sedem do 19 rokov.

UHERSKÝ BROD. Štyri dievčatá vrátane sedemročnej školáčky dnes popoludní zahynuli pri havárii na motoristickej rely v okolí Uherského Brodu v Českej republike.

Pretekárske auto tam vyšlo z trate a vrútilo sa medzi divákov. Všetky obete zrejme pochádzajú z jednej rodiny. Ďalší ľudia utrpeli zranenia. Informovali o tom spravodajské webové stránky novinky.cz a iDNES.cz.

Podľa posledných informácií sú stredne ťažko zranené tri osoby, sanitky ich rozviezli do nemocníc v Zlíne a v Uherskom Hradišti. Nikto nie je v ohrození života. Informácie poskytol hovorca záchrannej služby Zlínskeho kraja Petr Olšan.

Zomreli sestry

Pri havárii zomreli štyri dievčatá vo veku od sedem do 19 rokov. Podľa informácií českého denníka MF DNES sú medzi obeťami dve sestry vo veku sedem a 18 rokov. Ich rodičia stáli neďaleko nich. Podľa webu novinky.cz zahynuli aj dve sestry-dvojčatá, narodené v roku 1994.

Posádka pretekárskeho vozidla vyviazla z nehody bez zranení.

Havária, pri ktorej vozidlo podľa polície vyšlo z trate, narazilo do stĺpa a ďalej sa odrazilo, sa stala okolo 14.00 h SEČ na uzatvorenej trati rýchlostnej skúšky Lopeník počas motoristických pretekov RallyShow Uherský Brod 2012. K nešťastiu došlo už na prvej zo šiestich rýchlostných skúšok.

Na webe priaznivcov rely sa krátko po nehode objavila správa, podľa ktorej by za tragickou haváriou mohla byť chyba na aute. Z vozidla Mitsubishi Lancer EVO 9 vytiekla posádke so štartovým číslom 27 brzdová kvapalina, auto teda nebrzdilo a vyletelo z trate. Posádku tvoril Michael Bartončík a Josef Bartončík.

Najtragickejšia nehoda

Starosta obce Lopeník Antonín Dulínek označil nehodu za veľkú tragédiu. "Nemyslím si, že by tí ľudia stáli niekde, kde nemali," povedal podľa iDNES.cz. Dodal, že havária sa stala na ceste medzi obcou Březová a Lopeníkom na okraji druhej menovanej dediny. Medzi obeťami sú podľa neho obyvatelia Lopeníku.

Polícia bude zisťovať, či obete stáli na vyhradenom mieste, alebo niekde, kde nemali. Preverovať budú i bezpečnostné opatrenia na trati.

Od roku 2002 zomrelo v Česku pri automobilových pretekoch najmenej 14 divákov. Následky dnešnej havárie sú pravdepodobne najtragickejšie.

Zdroj: novinky.cz, iDNES.cz

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Na českej rely zomreli štyri dievčatá