Na čele prvej hokejovej ligy je stále Bemaco HC 46 Bardejov

Sportnet|13. dec 2013 o 00:00

Šarišania majú naďalej najproduktívnejší útok a výbornú defenzívu s brankármi.

V čele prvej hokejovej ligy je stále Bemaco HC 46 Bardejov.

BARDEJOV. V stretnutí 27. kola proti Topoľčanom (5:2 pre Bardejov) to bola skúška pre trénera Jána Vodilu, aby čo najvhodnejšie poskladal poriadne preriedený káder.

Konsolidované zostali len dve formácie, no proti Topoľčanom si zahrali všetci, čo Vodila vidí ako príležitosť: „ Absentujú nám hráči, ktorí išli na univerziádu, no herný prejav počas dvoch tretín bol dobrý. Posledná sa dohrávala, dal som priestor všetkým chlapcom, aj keď sme inkasovali dva góly. Táto časť nebolo v súlade s našou hrou. ”

Keďže piatkový zápas s Michalovcami je preložený na 29.decembra, Vodila má dostatok času na formovanie tímu do Senice i doma s Prešovom: „V prvom rade sa budeme venovať kondícii, ona sa zíde najmä vo februári, marci. V utorok v Senici pred kamerami ešte nevieme, ako nastúpime, určite tu budú aj nové tváre. Extraliga má prestávku, pomôže nám brankár Erik Riečický, budeme sa snažiť na budúci týždeň nastúpiť v plnej sile, aby sme boli úspešní. V piatok privítame Prešov a v nedeľu ideme do Trnavy.”

Hričina 13+25

V produktivite je 23-ročné ľavé krídlo Bemaca Tomáš Hričina na druhej pozícii s 38 bodmi za 13 gólov a 25 asistencií, len bod najviac má František Koky z Prešova.

V desiatke sú ešte Ladislav Ščurko a Dominik Kramár. Hričina po návrate zo zámoria už tri roky zarezáva v Bardejove, no zahral si i v Košiciach či Banskej Bystrici: „ Je za tým dobrá hra mužstva a naša päťka. Darí sa mi strelecky a som aj pri nahrávkach na góly. Naša sila je v kondícii a korčuľovaní, sú tu aj skúsení hráči, ktorí prešli cez extraligu, prišiel Peter Lipina z Čiech.”

Hričina nechcel porovnávať náš a zámorský hokej: „To sa nedá, tam sa hrá tvrdý, lietajúci hokej. Sú to úplne odlišné súťaže i hra.”

Na budúci týždeň sú na programe tri zápasy, Hričina priznáva, že sú oslabení: „Určite, odišli skúsení hráči. Keďže z Košíc nám dajú hráčov, mali by sme to vyplniť, no aj tak máme svoju silu. ”

Martin Hajnik dal v stredu dva góly a s výkonom tímu je spokojný: „Dve päťky sú pohoromade, jedná prišla z Košíc, je to dobre poskladané. Na začiatku sme hrali na tri päťky. Pod prvý gól zápasu sa dobrou nahrávkou podpísal obranca Polaček a on mi dal puk aj na štvrtý gól po dorážke.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na čele prvej hokejovej ligy je stále Bemaco HC 46 Bardejov