Myjava vyhrala v Senici 1:0

TASR|24. aug 2012 o 22:07

V dlho očakávanom susedskom derby zápase sa úvodnú štvrťhodinu obe mužstvá oťukávali.

SENICA.

FK Senica - Spartak Myjava 0:1 (0:0)

Gól: 78. Černáček. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Koutný, Wijlaars, Brabec - Siva, Kuračka, Šebek, Sládek, Dian, 3945 divákov.

FK Senica: Švenger - Wijlaars, Pavlík, Brabec, Frýdek (79. Krajčík) - Križko, Koutný - Kalabiška, Kóňa, Černý (57. Diviš) - Blackburn (68. Masaryk)

Spartak Myjava: Solnička - Siva, Častulín, Černáček, Mrva - Marček - Kukoľ (71. Neoveský), Dian (86. Ďuriš), Kuračka - Kosík (55. Šebek), Sládek

V dlho očakávanom susedskom derby zápase sa úvodnú štvrťhodinu obe mužstvá oťukávali. Postupne prebrali hru do svojej moci Záhoráci, ktorí ju kontrolovali, no ich prevaha bola počas polčasu neplodná.

V 18. minúte zabojoval Kalabiška, keď získal takmer stratenú loptu. Po jeho centri zakončoval v páde Blackburn. Solnička loptu vyrazil na roh. Prvý a jediný strelecký pokus mali hostia o tri minúty, Dianova strela z diaľky letela nad. Herná prevaha bola na strane Senice a postupne prišli šance.

V 27. minúte po Kóňovej akcii zakončoval Blackburn. Solnička loptu vyrazil a po následnej skrumáži odkopli hosťujúci obrancovia loptu na roh. V 35. minúte bol opäť v zakončení Panamčan Blackburn, po priťuknutí Pavlíkom z rohu šestnástky mieril tesne vedľa.

Možnosť na skórovanie mal Kalabiška v 37. minúte, brankára Solničku však neprekonal a tak polčas skončil bez gólov.

V druhom polčase sa hral pohľadnejší futbal pre divákov. Už v 47. minúte mohli ísť Záhoráci do vedenia. Po centri Frýdka na druhej strane nebezpečne strieľal Sládek a Švenger mal problémy. V 56. minúte sa ocitol sám pred brankárom Blackburn, ten si však zle spracoval loptu, ktorá mu odskočila.

Po ďalšom Frýdkovom centri zakončoval Kalabiška mimo. Na druhej strane tvrdo z hranice pokutového územia pálil Marček, Švenger loptu vyrážal na roh. Výborné publikum na oboch stranách burcovalo svojich hráčov. Remízový zápas rozhodol v 78. minúte hosťujúci kapitán Černáček.

Po centri Sládka zostal úplne zabudnutý na "päťke" a sám pred Švengerom nemal loptu problém dopraviť do siete. Záhoráci sa snažili aspoň o vyrovnanie, no strelecké pokusy striedajúcich hráčov Diviša a Masaryka ku gólu už neviedli.

V nadstavenom čase dvakrát zazvonila konštrukcia senickej brány, no druhý gól z toho už nebol a tak sa z prekvapujúceho a šťastného víťazstva tešili Myjavčania.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Myjava vyhrala v Senici 1:0