Murray nespokojný s nasadením zvyšku britského tímu

SITA|22. sep 2008 o 10:27

Andy Murray robil, čo mohol, ale na víťazstvo v zápase s Rakúskom a účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára 2009 tenisových reprezentačných družstiev mužov to nestačilo.

LONDÝN. Andy Murray robil, čo mohol, ale na víťazstvo v zápase s Rakúskom a účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára 2009 tenisových reprezentačných družstiev mužov to na wimbledonskej tráve nestačilo.

Finalista grandslamových US Open si splnil svoju povinnosť, vyhral obe svoje singlové merania síl a postaral sa o dva body pre domáci tím, ale po britskej prehre 2:3 dal priestor pre pochybnosti o svojom budúcom účinkovaní v súťaži.

"Keď sa obetujem a odvediem maximum, očakávam, že každý jeden člen tímu spraví to isté. Rád by som od nich počul, či sú fyzicky pripravení na to, aby odohrali v priebehu troch dní hoci aj päťsetové zápasy. Potom by som mal istotu, že sú ochotní na dvorci odovzdať to, čo ja," namieril 21-ročný Škót kritické slová najmä na adresu svojho kolegu Alexa Bogdanovica, ktorý prehral obe svoje dvojhry s Alexandrom Peyom a Jürgenom Melzerom v štyroch setoch. Bod zo štvorhry nepridali ani Murrayov brat Jamie vo dvojici s Rossom Hutchinsom. Murrayovi sa nepozdávalo najmä nasadenie zvyšku družstva.

"Do oboch svojich zápasov som vložil veľa emócií a vtiahol som divákov do diania. O tom je predsa Davisov pohár, najmä keď hráte doma. Chlapcom vo zvyšných stretnutiach sa to nepodarilo, nevidel som, že by dostali obecenstvo do varu tak, ako som si to predstavoval," povedal Murray.

Chybu si po zápase priznal kapitán John Lloyd, ktorý na sobotňajšiu štvorhru nepostavil svojho lídra, pretože chcel šetriť jeho zranené koleno. "S Andym by to bolo tesnejšie, keby sa to dalo vrátiť... Ale bolo to moje rozhodnutie, niekedy to vyjde, inokedy nie," konštatoval Lloyd.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Murray nespokojný s nasadením zvyšku britského tímu