Mucha si nezachytá, Karhan je späť

Vladimír Weiss
Vladimír Weiss (Autor: SITA)
Pavol Spál, TASR|19. máj 2011 o 11:45

Tréner Weiss nominoval na kvalifikačný zápas o postup na ME proti Andorre nováčika Čikoša i veterána Karhana.

Tréner Weiss nominoval na kvalifikačný zápas o postup na ME proti Andorre nováčika Čikoša i veterána Karhana.

Agentúrne spravodajstvo sme o 21:25 nahradili autorským článkom denníka SME.

BRATISLAVA. Ján Mucha si proti Andorre nezachytá. Musí pykať – za žlté karty.

Brankár liverpoolskeho Evertonu bude chýbať Slovákom v súťažnom zápase po prvý raz od prvého apríla 2009, keď pomohol k senzačnej výhre Slovákov nad Čechmi v Prahe (2:1).

V nominácii na kvalifikačný zápas o postup na európsky šampionát proti Andorre (4. júna o 20.15 na Pasienkoch) nie je i ďalšie eso Slovákov Miroslav Stoch – z rovnakého dôvodu. Weiss junior chýba pre zranenie.

Karhan je dôležitý

Medzi vyvolených sa nevošli i stabilné defenzívne piliere Peter Pekarík a Radoslav Zabavník.

„V kluboch dlhodobo nehrávajú,“ vysvetľoval tréner reprezentácie Vladimír Weiss, ktorý naopak opäť stavia na skúseného Miroslava Karhana. Weiss mu verí aj napriek tomu, že posledný súťažný zápas odohral v decembri minulého roka.

„Je to pán hráč. Má stále reprezentácii čo dať. V jeho prípade nie je chýbajúca herná prax taká badateľná. Je to moja pomocná ruka a pre tím je dôležitý,“ tvrdil Weiss. Prvýkrát sa medzi elitu dostal obranca Erik Čikoš, ktorý získal poľský titul s Wislou Krakow.

„Vydobyl si v Poľsku dobré meno, a hráva pravidelne,“ zdôvodnil jeho výber Weiss, ktorý povolal i bývalého špílmachra Žiliny, dnes hráča Górnik Zabrze Róberta Ježa. Od oboch Weiss čaká, že oživia tím.

Z domácej ligy je vo výbere momentálne najlepší ligový strelec Filip Šebo a stredopoliar Igor Žofčák. Obaja hráči lídra súťaže ŠK Slovan Bratislava.

Víťazstvo – povinnosť

Weiss opäť zdôraznil, že stavia na kostru tímu okolo dvoch hlavných pilierov – tvorcu hry Mareka Hamšíka a šéfa obrany Martina Škrtela. „Obaja mali fantastické sezóny. Škrtel bol možno najlepším hráčom Liverpoolu počas dlhodobej súťaže. Vydobyl si veľké meno.“

Proti Andorre, ktorá je suverénne najslabším tímom, si tréner pripúšťa iba víťazstvo.

„Je to povinnosť, aby sme si zachovali nádej vyhrať skupinu. Ak by sme sa mali obávať Andorry, tak nemusíme ani pokračovať v kvalifikácii. Chceme bojovať o postup do posledného kola,“ uzavrel Weiss.

Nominácia SR na kvalifikačný zápas EURO 2012 s Andorrou (4. júna, Pasienky, 20.15 SELČ):

brankári: Marián Kello (Heart Of Midlothian), Dušan Perniš (Dundee United)

obrancovia: Erik Čikoš (Wisla Krakov), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Marek Čech (West Bromwich Albion), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (FK Rostov), Martin Škrtel (Liverpool FC)

stredopoliari: Marek Hamšík (SSC Neapol), Kamil Kopúnek (AS Bari), Juraj Kucka (FC Janov), Miroslav Karhan (1. FSV Mainz), Róbert Jež (Górnik Zabrze), Igor Žofčák (Slovan Bratislava)

útočníci: Filip Hološko (Büyüksehirspor), Erik Jendrišek (SC Freiburg), Filip Šebo (Slovan Bratislava), Stanislav Šesták (MKE Ankaragücü), Róbert Vittek (MKE Ankaragücü), Adam Nemec (1. FC Kaiserslautern)

náhradníci:

brankár: Matúš Putnocký (Slovan Bratislava)

hráči: Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz), Peter Pekarík (VfL Wolfsburg), Ľubomír Michalík (Carlisle United), Filip Lukšík, Tomáš Kóňa, Juraj Piroska (všetci FK Senica), František Kubík (ADO Den Haag), Peter Grajciar (Konyaspor)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mucha si nezachytá, Karhan je späť