Slováci prehrali s Dánskom po samostatných nájazdoch

Sklamaní slovenskí reprezentanti po zápase s Dánskom.
Sklamaní slovenskí reprezentanti po zápase s Dánskom. (Autor: TASR)
Sportnet|9. máj 2017 o 20:15

Slováci prehrávali o tri góly.

Skupina A - Kolín nad Rýnom

Slovensko - Dánsko 3:4 po sam. nájazdoch (0:1, 0:2, 3:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 42. Gernát (Miklík, Marcel Haščák), 47. Bližňák (Marcel Haščák, Dravecký), 52. Miklík (Čerešňák, Dravecký) - 17. Hardt (Storm, Green), 25. Russell (Bau, O. Lauridsen), 40. Poulsen (O. Lauridsen, Green), rozhodujúci sam. nájazd Green

Nájazdy: Ehlers nedal, L. Hudáček nedal, Christensen nedal, Marcel Haščák nedal, Green 0:1, Dravecký nedal

Vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Lemelin (Rak.), Linde (Švéd.) - Leermakers (Hol.), Oliver (USA), 4454 divákov

Slovensko: J. Hudáček - Čajkovský, Sersen, Čerešňák, A. Jánošík, Gernát, J. Mikuš, P. Trška, Šedivý - Dravecký, Zigo, D. Skokan - Miklík, Bližňák, Marcel Haščák - Kudrna, Cingeľ, L. Hudáček - Hrnka, A. Šťastný, Skalický

Dánsko: Dahm - N. Jensen, J. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, Lassen, O. Lauridsen, Bruggisser - Ehlers, Madsen, Regin - Storm, Jakobsen, Hardt - Poulsen, Green, Christensen - Russell, Aagaard, Bau - Meyer

KOLÍN NAD RÝNOM. Slovenská hokejová reprezentácia si na MS v hokeji 2017 v Nemecku a Francúzsku pripísala druhú prehru, v utorok večer v kolínskej Lanxess Arene podľahla výberu Dánska 3:4 po samostatných nájazdoch.

Zverenci trénera Zdena Cígera sú v tabuľke A-skupiny s troma bodmi na piatej pozícii. V osemnástom vzájomnom zápase sa zrodilo len piate víťazstvo Dánov, Slováci ich majú na svojom konte trinásť.

Slováci zápas s Dánskom napokon nezvládli. Získali aspoň bod.: fotogaléria

10.5.2017

Dáni v prvej tretine síce nevyužili dve presilovky, no v tej tretej otvoril skóre stretnutia Nichlas Hardt. V 25. minúte po brejku pridal druhý dánsky gól Patrick Russell a tretí dve sekundy pred druhou sirénou Morten Poulsen.

Slováci potom zásluhou Martina Gernáta a Mário Bližňáka v 42. a 47. minúte skorigovali, na 3:3 vyrovnal v početnej výhode Miklík. V 54. minúte rozhodcovia neuznali gól Julianovi Jakobsenovi. V nájazdoch zariadil druhý bod pred Dánom Morten Green.

Hlasy po zápase:

Vladimír Dravecký (útočník SR, kapitán): "Ani za nepriaznivého stavu sme nezložili zbrane a zapli sme. V tretej časti sme boli jednoznačne lepší, ale takto musíme hrať celých 60 minút. Vieme hrať ako kolektív a tak sme mali hrať aj v prvých dvoch tretinách. “

Libor Hudáček (útočník SR): "Keď sa pozrieme na stav po druhej tretine, tak jeden bod je dobrý. Mali sme však dať v úvode zápasu pár gólov a bolo by to iné. Na keby sa však nehrá. Nepredvádzali sme to, čo sme si povedali. Nie je to o taktike, ale o našich hlavách. Po druhej časti sme si v kabíne povedali nejaké veci a ukázali sme, že sa dokážeme vrátiť do zápasu. Na tom musíme stavať.“

Marcel Haščák (útočník SR): "Neviem, či zisk bodu je dobrý, ale ukázali sme charakter a zmazali trojgólové manko. Je škoda, že sme prehrali v nájazdoch. Teraz nás čakajú ťažké zápasy a musíme brať body inde. Dostali sme také góly, aké v živote dostávať nemôžeme.“

Zdeno Cíger (tréner SR): "Nezachytili sme začiatok zápasu, urobili sme príliš veľa chýb. V tretej tretine však akoby nastúpil nový tím a podarilo sa nám vyrovnať. Vzhľadom na priebeh stretnutia je bod dobrý.“

Jan Karlsson (tréner Dánska): "Čakali sme ťažký zápas a to sa potvrdilo. Hrali spolu tímy na podobnej úrovni. V závere druhej časti sme mali šťastie, keď sme dali tesne pred koncom tretí gól. Chlapcov som potom upozorňoval, aby sa vyvarovali vylúčení, prišli sme však o jeden bod.“

Julian Jakobsen (útočník Dánska): "Trochu sme sklamaní, že sme prehajdákali trojgólový náskok. V tretej tretine sme inkasovali lacný gól a pustili sme súpera späť do zápasu. Získali sme však dva body a vrátili sme sa do turnaja."

Sebastian Dahm (brankár Dánska): "V tretej tretine sme mali smolu, keď Slováci dokázali vyrovnať. Naďalej sme si však verili. V samostatných nájazdoch prevzal zodpovednosť starý pán a rozhodol."

Online prenos MS v hokeji 2017: Slovensko - Dánsko

Majstrovstvá sveta Skupina A 2016/2017
09.05.2017 o 20:15
Slovensko
3:4
(0:1, 0:2, 3:0, 0:0, 0:1)
66' minúta
Ukončený
Dánsko
Prehľad
Góly a asistencie: 42. Gernát (Miklík, Haščák), 47. Bližňák (Haščák, Dravecký), 52. Miklík (Čerešňák, Dravecký) – 17. Hardt (Storm, Green), 25. Russell (Bau Hansen), 40. Poulsen (O. Lauridsen, Green), rozh. náj. Green. Rozhodca: Lemelin (AUT), Linde (SWE) – Leermakers (NED), Oliver (USA).
Prenos
Zajtra o 20:15 čaká slovenský výber ďalšie vystúpenie na pôde majstrovstiev sveta. Po necelých 24 hodinách oddychu nastúpi proti domácemu Nemecku.
Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou tretí zápas na svetovom šampionáte, v ktorom podľahla Dánsku 3:4 po samostatných nájazdoch. Výber Zdena Cíger sa dlho trápil a napriek streleckej aktivite sa mu nedarilo v útoku. Po dvoch tretinách prehrával už 0:3, keď do čierneho mierili Nichlas Hardt, Patrick Russell a Morten Poulsen. Najmä tretí gól v posledných sekundách druhého dejstva sa zdal byť rozhodujúci. V tretej tretine sa však Slováci zdvihli a nečakane zabojovali. Martin Gernát znížil na rozdiel dvoch gólov a potom zásahmi v presilovke vyrovnali Mário Bližňák s Michelom Miklíkom. Záver riadneho hracieho času patril Dánom, ktorí mali viacero šancí, no nepremenili ich a rozhodovali až samostatné nájazdy. V nich uspel iba Morten Green, ktorý pretlačil puk za ležiaceho Hudáčka.
Strely na bránu: 32 – 26.
Najlepší hráči zápasu: Michel Miklík (Slovensko) – Jesper B. Jensen (Dánsko).
Koniec zápasu.
65:00

65:00
goalV samostatných nájazdoch zvíťazilo Dánsko. Rozhodujúci bol presný zásah MORTENA GREENA.
Vladimír Dravecký mohol odpovedať, zvolil blafák do bekhendu, ale trafil iba brvno.
Máme tu prvý gól. Hudáčka prekonal Morten Green, ktorý prepasíroval puk do siete.
Marcel Haščák sa nepresadil, pretože jeho bekhendový blafák zastavil Dahm.
Mads Christensen išiel pomaly, vyčkával na pohyb Hudáčka, ale ten ostal stáť a zasiahol.
Libor Hudáček takisto neprekonal brankára, pretože mu ušiel puk.
Ako prvý išiel Nikolaj Ehlers, ktorý zvolil strelu príklepom a neuspel.
Samostatné nájazdy začínajú.
Divoké predĺženie prinieslo množstvo zaujímavých momentov, ale ani jeden nebol rozhodujúci. Po úprave ľadovej plochy prídu na rad samostatné nájazdy.
65:00
Predĺženie sa skončilo.
64:33
importantDánsky realizačný tím zareagoval oddychovým časom. Bude sa hrať vo formáte štyroch proti trom.
64:33
Michel Miklík išiel do útoku, aby vytvoril situáciu dvoch proti jednému. Nešťastne však vletel do brankára Dahma a hlavný rozhodca mu udelil dvojminútový trest.
63:50
Slovenská trojica sa dostala do útočného pásma, ale chýbalo je viac síl na to, aby dokázala preveriť Dánov.
62:54
Michal Čajkovský sa dokázal natlačiť pred dánsku bránu, zblízka aj zakončil, ale Sebastian Dahm pohotovo zasiahol.
62:20
Obrovská šanca Dánov na opačnej strane. Július Hudáček zlikvidoval zakončenie z tesnej blízkosti po prečíslení nášho súpera.
61:46
Andrej Kudrna obkrúžil bránu, zasúval puk do odkrytej siete, ale v poslednej chvíli sa mu skĺzol z hokejky.
61:03
Michel Miklík sa dostal do dvojnásobného zakončenia. Jeho dorážka letela iba pár centimetrov vedľa brány.
60:22
Nikolaj Ehlers zaviezol puk do útočného pásma, posielal prihrávku pred slovenskú bránu, ale Július Hudáček ju vytlačil na ochrannú sieť.
60:01
Začalo sa predĺženie.
Strely na bránu: 28 – 21.
Slovenská reprezentácia predviedla výborný návrat do zápasu. Po znížení Martina Gernáta využila dve presilovky po sebe a zásluhou Mária Bližňáka s Michelom Miklíkom vyrovnala na 3:3. Potom však čelila viacerým gólovým šanciam dánskeho tímu, ktoré vyriešil brankár Hudáček. V jednom prípade bol dokonca v akcii videorozhodca.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:45
Hráči bojujú pri mantineli o puk. Čas na rozhodnutie sa kráti veľmi rýchlo pre oba tímy.
58:54
importantĎalšia tutovka dánskeho tímu. Odrazený puk pred bránou našiel úplne voľného Juliana Jakobsena, proti ktorému skvele zasiahol Július Hudáček.
58:11
importantDáni boli blízko rozhodnutia. Nikolaj Ehlers našiel v tesnej blízkosti brány Mortena Madsena, ktorého vychytal Július Hudáček.
57:48
Michal Čajkovský zaváhal na modrej čiare, ale potom dokázal zastaviť rozbehnutého Mortena Madsena, ktorý sa mohol dostať do brejku.
57:00
Hra sa konečne upokojila. Do konca riadneho hracieho času zostávajú posledné tri minúty.
56:18
Slovenskí hokejisti prežili presilovku, ale aj malú zástavu srdca, pretože delovka Nichlasa Hardta len tesne minula cieľ.
55:30
Stále sa hrá vo formáte piatich proti štyrom. Dáni získali útočné pásmo a rozbiehajú presilovkovú kombináciu.
55:02
Tresty na oboch stranách. Po vzájomnej roztržke vylúčil hlavný rozhodca za hrubosť Frederika Storma a Petra Tršku.
54:50
Mário Bližňák vyviezol puk do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány a získal cenné sekundy pre slovenský tím.
54:18
Iba chvíľu sa hralo v režime piatich proti piatim. Michel Miklík podrazil dánskeho hráča a dostal dve trestné minúty.
53:33

53:33
importantNeuveriteľný moment v kolínskej hale. Juraj Mikuš stratil puk na modrej čiare a pustil do brejku Juliana Jakobsena. Dánsky útočník síce nepremenil svoj nájazd, ale slovenský obranca snahe zastaviť ho natlačil Hudáčka aj s pukom do brány. Videorozhodca však ukázal, že ešte predtým slovenská svätyňa opustila svoje miesto.
52:20
Slováci stále pokračujú v početnej prevahe, ale nedokážu sa prebojovať do útočného pásma.
51:53

51:53
goalSlovensko dalo gól! Je vyrovnané. Zverenci Zdena Cígera bleskovo využili presilovku a stále budú mať výhodu dvojminútovej početnej prevahy. Pohotovým príklepom skóroval MICHEL MIKLÍK, ktorý nedal šancu Dahmovi. Asistencie: Peter Čerešňák, Vladimír Dravecký.
51:39
Slovensko si zahrá presilovú hru. Lukáš Cingel bol zasiahnutý do tváre vysokou hokejkou súpera. Štyri minúty dostal Nicholas Jensen, ktorý mu spôsobil krvavé zranenie.
51:15
Július Hudáček nepodržal skackajúci puk, ale nedošlo k žiadnemu problému, pretože mu pomohli spoluhráči.
50:45
Dáni napádajú s jedným hráčom a ďalší štyria čakajú v strednom pásme. Slováci sa nedokážu presadiť.
49:54
Emil Kristensen vypálil príklepom od modrej čiary. Július Hudáček jeho pokus vytlačil na plexisklo za bránou.
49:19
importantMartin Gernát bol úplne sám medzi kruhmi, mal strieľať, ale úplne zbytočne prihrával ešte na ľavú stranu Liborovi Hudáčkovi, ktorý neprekonal Sebastiana Dahma.
48:51
Marcel Haščák sa ocitol vo výbornej pozícii na ľavom krídle, ale jeho strela švihom skončila na pripravenom dánskom brankárovi.
48:10
Oba tímy sa nedokážu presadiť v strednom pásme. Akcie končia ešte pred modrou čiarou.
47:02
Michal Sersen vystrelil švihom po prejdení modrej čiary, ale vzrušenie bolo zbytočné, pretože rozhodcovia videli ofsajd.
46:30
Slovensko výborne vstúpilo do záverečnej tretiny a ešte má dostatok času na prípadné vyrovnanie. Ožili aj fanúšikovia na tribúnach.
46:05

46:05
goalSlovensko dalo gól! Našim hokejistom vyšla podobná kombinácia ako pred približne minútou. Marcel Haščák opäť zakončoval spomedzi kruhov, no tentoraz MÁRIO BLIŹŇÁK úspešne dorážal a dotlačil puk za Dahma. Asistencie: Marcel Haščák, Vladimír Dravecký.
45:04
Slováci výborne zakombinovali v presilovej hre. Marcel Haščák dostal puk medzi kruhy, odkiaľ tesne minul bránu.
44:31
Slovensko dostáva presilovkovú príležitosť. Matias Lassen vyhodil puk do hľadiska a dostal dve minúty za zdržiavanie hry.
43:54
Frederik Storm zakončoval spoza Michala Sersena. Slovenský obranca zblokoval puk na plexisklo za bránou.
43:14
Dáni sa usadili v útočnom pásme, ale chýba im väčší pohyb. Rovnako však vyčkávajú brániaci sa Slováci.
41:50
Mikkel Aagaard takmer usmernil puk do slovenskej siete, keď ho tečoval korčuľou. Potom sa ešte dostal k nepríjemnej dorážke.
41:22

41:22
goalSlovensko dalo gól! Rýchle zníženie by ešte mohlo prebrať výber Zdena Cígera. Delovkou od modrej čiary sa presadil obranca MARTIN GERNÁT. Asistencie: Michel Miklík, Marcel Haščák.
41:03
Frederik Storm takmer prekvapil Júliusa Hudáčka spoza brány. Slovenský gólman chvíľu nevedel, kde má puk.
40:34
Tomáš Zigo sa snažil nájsť prihrávkou spoza brány voľného spoluhráča pred Dahmom, ale Dáni mu to prekazili.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu: 21 – 13.
Slovenská reprezentácia naďalej dopláca na slabú efektivitu v útoku. Napriek snahe a streleckej prevahe sa nedokázala presadiť a paradoxne dvakrát inkasovala z protiútokov. V brejku sa najskôr presadil Patrick Russell a potom aj Morten Poulsen.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:58

39:58
goalDánsko dalo gól! Toto bude definitíve klinec do slovenskej rakvy. Síce je len záver druhej tretiny, no inkasovaný gól v tomto čase je pre vývoj duelu kľúčový. V prečíslení dvoch na jedného našiel Oliver Lauridsen MORTENA POULSENA, ktorý nemal problém trafiť odkrytú sieť. Asistencie: Oliver Lauridsen, Morten Green.
38:30
Slovenský výber má puk častejšie na svojich hokejkách, ale pôsobí kŕčovito a nedokáže sa presadiť vo finálnej fáze.
37:45
Ďalšie zakázané uvoľnenie slovenského tímu. Naši priaznivci musia veriť, že sa cez prestávku udeje v šatni zázrak, pretože v inom prípade uvidia len ďalšiu prehru.
37:27
Andrej Kudrna stál úplne voľný na modrej čiare a mohol ísť do samostatného úniku. Musel by však dostať lepšiu prihrávku, ako tú, ktorá smerovala na zakázané uvoľnenie.
36:23
Michel Miklík sa ocitol v dobrej pozícii na ľavom kruhu po rýchlom prečíslení. Jeho pohotový príklep skončil tesne vedľa brány.
35:50
Morten Madsen si nakorčuľoval do tesnej blízkosti slovenskej brány, puk nebezpečne tečoval, ale nemieril presne.
35:24
Puk sa odrazil na slovenskú striedačku. Nasleduje vhadzovanie na útočnej modrej čiare nášho tímu.
34:19
Slováci v druhej polovici početnej výhody povozili Dánov na kolotoči, no v koncovke je to veľmi slabé.
34:04
Libor Hudáček dvakrát po sebe obkrúžil dánsku bránu, následne prihral na modrú čiaru Jurajovi Mikušovi, ale ten nezasiahol puk ideálne.
33:15
Slovenská snaha v presilovke sa skončila trápením pri mantineli. Dáni vyhodili puk až za našu bránu.
32:19
Oliver Lauridsen podrazil pri mantineli Dávida Skokana. Hlavný rozhodca udelil dánskemu obrancovi dve trestné minúty.
31:40
Dáni mali najväčšiu príležitosť až po skončení presilovky. Rýchly prechod do útoku zakončil strelou spomedzi kruhov Nichlas Hardt.
31:35
Slovensko bez väčších problémov prežilo oslabenie pri vylúčení Petra Tršku, no potrebuje sa prebrať v ofenzíve, ak chce dnes bodovať.
31:00
Dáni rýchlo zakombinovali a spred brány mal zakončovať voľný Patrick Russell. Nezasiahol však letiaci puk.
30:16
Pavol Skalický dobre odtlačil od puku Petra Regina a nedovolil mu prejsť do útočného pásma. Slováci vyhodili cez všetky čiary.
29:35
Peter Trška zastavil prenikajúceho dánskeho útočníka iba za cenu faulu. Previnil sa sekaním a dostal dve trestné minúty.
28:54
Slovenskí hokejisti ťažko hľadajú spôsob na prekonanie dánskej defenzívy. Pod vplyvom dvojgólového manka sa im ruky čoraz viac zväzujú.
28:11
Morten Green nebezpečne nahodil puk pred bránu, kde sa ho snažil tečovať Peter Regin. Július Hudáček pohotovo zasiahol.
27:36
Vylúčený Emil Kristensen sa vrátil na ľadovú plochu. Slovenskému tímu presilovka vôbec nevyšla.
26:46
Dáni pohodlne vyviezli puk až k slovenskej bráne a odišli striedať. Slovákom ostáva v presilovke menej ako minúta.
26:05
Michel Miklík zakončoval príklepom bez prípravy, ale strela mu vôbec nesadla a puk poslal mimo brány.
25:36
Slováci dostávajú príležitosť na zníženie. Emil Kristensen sa previnil krosčekom a inkasoval dve minúty.
24:46

24:46
goalDánsko dalo gól! Slovenskí hokejisti najskôr pohrozili z krídelnej akcie, ale potom sa nestihli vrátiť do obrany a druhýkrát inkasovali. Mathias Bau Hansen našiel pred bránou voľného PATRICKA RUSSELLA, ktorý namieril do odkrytej siete. Asistencia: Mathias Bau Hansen.
24:14
Po chybnej rozohrávke dánskeho tímu sa dostával Zigo do nádejnej pozície, ale na modrej čiare mu rozhodca odpískal ofsajd.
23:13
Slováci trávia čas v útočnom pásme, ale rovnako ako v predchádzajúcich dueloch, aj teraz ťahajú puk prevažne okolo mantinelov.
22:20
Hra bola dvakrát po sebe prerušená. Bude sa však vhadzovať pred útočnou modrou čiarou slovenského tímu.
21:43
Slovenskí hokejisti si vytvorili tlak v početnej výhode, zovreli svojho súpera, ale zbytočne váhali so streľbou.
20:55
Ďalšia delovka Michela Miklíka z ľavého krídla, preletela cez lapačku dánskeho brankára a smerovala tesne vedľa.
20:30
Marcel Haščák výborne prihral voľnému Michelovi Miklíkovi, ktorý bez prípravy zakončoval. Sebastian Dahm bol na svojom mieste.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Strely na bránu: 12 – 8.
Slovenská hokejová reprezentácia prehráva po prvej tretine zápasu s Dánskom 0:1. Zverenci Zdena Cígera hrali počas dvadsiatich minút až trikrát v oslabení a práve v početnej nevýhode inkasovali jediný gól. Nechytateľnou strelou z pravého kruhu sa prezentoval Nichlas Hardt.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:43
V úplnom závere prvého dejstva je tu vylúčenie v dánskom tábore. Dve minúty za faul lakťom dostal Nikolaj Ehlers.
18:58
Emil Kristensen mohol pridať druhý dánsky gól. Vo výbornej pozícii na pravom krídle trafil pripraveného Hudáčka.
18:10
Slováci musia rovnako ako v predchádzajúcom zápase doťahovať. Opäť doplácajú na vylúčenia a góly v oslabeniach.
17:30
importantMarcel Haščák mal na hokejke vyrovnanie. Dostal prihrávku do voľného priestoru na ľavej strane, odkiaľ prestrelil odkrytú bránu.
16:20

16:20
goalDánsko dalo gól! Morten Gren v jednej výbornej príležitosti zaváhal, ale o pár sekúnd neskôr prišiel puk k voľnému NICHLASOVI HARDTOVI, ktorý po ideálnej nahrávke na ľavý kruh vypálil príklepom priamo pod brvno. Asistencie: Frederik Storm, Morten Green.
15:36
Slováci ponúkli veľmi veľa priestoru Frederikovi Stormovi, ktorý si potiahol puk do tesnej blízkosti brány, ale stroskotal na Hudáčkovi.
15:01
Libor Hudáček rozsekol hokejku jednému z dánskych hokejistov. Slovenský útočník si odsedí dve trestné minúty.
14:51
Slovenskí hokejisti predviedli v presilovke zlepšenú hru, ale veľa času stratili naháňaním puku po rohoch.
14:21
Po Čerešňákovej strele pred bránou aktívne dorážal Marcel Haščák, ale Dahm s pomocou svojich spoluhráčov napokon odolal.
13:40
Slováci mali dlho problém s tým, aby sa usadili v útočnom pásme. Potom prišla zblokovaná strela Miklíka z ľavého krídla.
12:51
Prvá presilovka pre Slovensko. Oliver Lauridsen si odsedí dve trestné minúty za nedovolené bránenie.
12:25
Martin Gernát si nakorčuľoval medzi kruhy, v dobrej pozícii mal čas namieriť, ale puk poslal nad bránu.
11:40
Na opačnej strane klziska nepríjemne zakončoval Marcel Haščák, ale jeho pokus neprešiel za chrbát Sebastiana Dahma.
11:20
Dáni pokračujú v držaní puku aj počas hry piatich proti piatim, ale do streleckých pozícií sa dostávajú len ťažko.

10:35
Až po skončení presilovky sa Dáni dostali k strele. Z ľavej strany švihom vypálil skúsený Peter Regin.
10:22
Slovenský výber zvládol druhé oslabenie po sebe. V tomto prípade Dánov k ničomu nepustil a pohodlne vyhadzoval puky.
09:30
Peter Trška mal dostatok času a podarilo sa mu vyhodiť puk cez všetky čiary. Dáni zatiaľ neohrozili Hudáčka.
08:22
Dáni dostávajú ďalšiu presilovkovú príležitosť. Juraj Mikuš inkasoval druhýkrát dve minúty za držanie.
07:35
Slovenskí hokejisti si teraz môžu na chvíľu oddýchnuť a skonsolidovať sa po oslabení, pretože nasleduje reklamná prestávka.
07:18
Dánska presilovka je na konci. Náš súper sa nedokázal na dlhší čas udržať v útočnom pásme a nemal gólovú príležitosť.
06:32
Július Hudáček si vyslúžil potlesk slovenských fanúšikov, keď sám vyhodil puk od vlastnej brány cez všetky čiary.
06:00
Július Hudáček nedokázal pokryť strelu od modrej čiary, ale spoluhráči mu pomohli a puk dostal až za dánsku bránu.
05:18
Juraj Mikuš nedovoleným spôsobom zastavil prenikajúceho Frederika Storma. Dánskeho útočníka držal a dostal dve trestné minúty.
04:50
Oba tímy sa nevedia dostať cez stredné pásmo, kde im viazne súhra. Brankári teraz nemajú prácu.
03:49
Michal Čajkovský stratil puk na útočnej modrej čiare, ale rýchlo sa spamätal a nepustil dánskych hokejistov do brejku.
03:14
Mathias Bau Hansen vystrelil švihom z pravého krídla. Puk poslal vysoko nad bránu, takmer na ochrannú sieť.
02:25
Slováci boli tlakom napádajúcich Dánov a mali problém založiť akciu spoza vlastnej brány.
01:32
Marcel Haščák mohol skórovať v neprehľadnej situácii pred bránou, keď puk posielal na Dahma. Tesne však minul.
01:05
Michel Miklík nepríjemne vystrelil z pravej strany. Sebastian Dahm sa pritlačil k žŕdke a odrazil puk do rohu.
00:23
Michal Sersen si nedal pozor na rýchleho Nikolaja Ehlersa, ktorý dokázal v úniku vystreliť z ľavého krídla.
00:01
Tomáš Zigo vyhral úvodné buly pre svoj tím. Slovensko dnes nastúpilo v modrých dresoch, Dáni v bielych s červenými prvkami.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Tribúny v LANXESS Arene sú zaplnené riedko. Viacerí slovenskí fanúšikovia po víkende v Kolíne opustili mesto a vrátili sa domov. Mierne prevahu budú mať pravdepodobne Dáni, ktorí to majú do Nemecka bližšie.

Úvodné zostavy:

Slovensko: J. Hudáček (J. Laco) – Sersen, Čajkovský, Jánošík, Čerešňák, Mikuš, Gernát, Šedivý, Trška – Skokan, Dravecký, Zigo – Miklík, Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, L. Hudáček – A. Šťastný, Hrnka, Skalický.

Dánsko: Dahm (Sørensen) – J. Jensen, N. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser – Ehlers, Madsen, Regin – Storm, Jakobsen, Hardt – Christensen, Green, Poulsen – Bau Hansen, Russell, Meyer.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu priamo z dejiska šampionátu MS v hokeji 2017. Slovenských reprezentantov čaká tretie turnajové vystúpenie proti Dánsku.

Slovensko získalo v úvodných dvoch súbojoch proti Taliansku a Lotyšsku dva body. V prvom zápase proti outsiderovi z Apeninského polostrova potvrdzovalo úlohu favorita iba v prvej tretine, ktorú vyhralo vďaka gólu Miklíka. Potom pustilo do hry súpera a ten skóre otočil vo svoj prospech. Slováci prehrávali tesne pred koncom duelu 1:2 a boli na prahu blamáže. Hudáček však vyrovnal a Čerešňák zabezpečil našim dva dôležité body v predĺžení.

V nedeľu proti Lotyšom podali zverenci Zdena Cígera lepší výkon, ale nedokázali ho pretaviť do lepšieho výsledku. Po dvoch tretinách prehrávali 0:2, keď sa v presilovkách trafili Sprukts a Girgensons. Slováci v záverečnom dejstve ešte viac pridali, čo prinieslo zníženie Miklíka v početnej výhode. Vtedy sa zdalo, že náš tím bude bojovať minimálne o vyrovnanie. Zbytočné vylúčenie Draveckého však potrestal Džerinš a Lotyši triumfovali 3:1.

Slovenský kouč dopísal pred druhým zápasom na súpisku Tomáša Ziga s Tomášom Matoušekom. Oboch zaradil do základnej zostavy a na tribúne nechal Andreja Šťastného s Tomášom Hrnkom. Matoušek však strávil na ľade necelé dve minúty a po vyššom treste dohral. Výrazný nebol ani Zigo, takže v zostave môžno neostane kameň na kameni. Zamotaná je aj situácia v bránkovisku. Július Hudáček chytal proti Talianom, Ján Laco proti Lotyšom a neboli medzi nimi veľké rozdiely. O trochu istejším dojmom pôsobil skúsenejší Laco, no Hudáček v príprave vychytal proti Dánom dve čisté kontá, takže tréner nebude mať jednoduchú úlohu.

Dánsko je ešte v horšej pozícii ako slovenský výber. V dvoch stretnutiach nezískalo ani jediný bod a má negatívne skóre 2:10. Na začiatok podujatia si zmeralo sily s Lotyšskom a proti papierovo vyrovnanému protivníkovi malo dobrý štart. V prvej tretine vyslalo na brankára Merzlikinsa až osemnásť striel, no nebolo efektívne a v ďalšom priebehu zápasu za to pykalo. Lotyši dvoma gólmi Indrašisa a jedným Meiju vyhrali 3:0. V nedeľu čakal dánskych hokejistov ešte náročnejší súper. Proti Američanom sa od začiatku bránili, no dlho držali prijateľný stav. V polovici zápasu prehrávali 2:3 a Mads Christensen zahodil obrovskú šancu na vyrovnanie. Ak by ju premenil, mohlo sa všetko vyvíjať inak. Zámorský výber sa však z tejto situácie poučil a vo zvyšku stretnutia dosiahol ďalšie štyri presné zásahy. Dánsko tak prehralo vysoko 2:7.

Švédsky tréner Janne Karlsson zobral do Nemecka väčšinou hokejistov pôsobiacich v európskych súťažiach, ktorých dopĺňajú traja hráči zo zámorských súťaží. Najväčšou hviezdou je útočník Winnipegu Nikolaj Ehlers, spoločnosť mu robia Mikael Aagaard a Patrick Russell z AHL. V Kontinentálnej hokejovej lige pôsobia obrancovia Oliver Lauridsen s Jesperom B. Jensenom a útočník Peter Regin. Zvyšok tímu je poskladaný z mužov nastupujúcich vo švédskej SHL alebo Allsvenskan, nadnárodnej EBEL, nemeckej DEL či domácej najvyššej súťaži.

Na Dánov máme čerstvé spomienky, pretože Slovensko odohralo s týmto súperom dva zápasy v príprave. V úvode apríla vyhralo vonku dvakrát 2:0. Hokejisti spod Tatier lepšie zvládli aj posledné tri duely na svetových šampionátoch. Predvlani triumfovali 4:3 po samostatných nájazdoch, rok predtým 4:3 v riadnom hracom čase a v roku 2011 presvedčivejšie 4:1.
Pamätný kolínsky debakel
V štatistike vzájomných duelov sme zámerne opomenuli ten z roku 2010, keď sa konali MS práve v nemeckom Kolíne. V nadstavbovej časti vtedy slovenskí hokejisti prehrali s Dánskom vysoko 0:6, keď inkasovali všetky góly už v prvej tretine. Zo súčasného kádra si tento debakel pamätá iba kapitán Vladimír Dravecký. Za Dánov sa pred siedmimi rokmi presadili Peter Regin, Philip Larsen, Stefan Lassen, Mads Christensen, Morten Green a Morten Madsen.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci prehrali s Dánskom po samostatných nájazdoch