V rozbehu bežal sám. Makwala využil šancu a na MS postúpil do semifinále

Isaac Makwala.
Isaac Makwala. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. aug 2017 o 18:00

Šprintéra trápili črevné problémy, nakazil sa v jednom z oficiálnych hotelov.

LONDÝN. Šprintér z Botswany Isaac Makwala postúpil do semifinále behu na 200 metrov na majstrovstvách sveta v atletike v Londýne. V dodatočne zaradenom rozbehu Makwala zabehol dvojstovku za 20,20 sekundy a spomedzi všetkých postupujúcich dosiahol siedmy najlepší čas.

Líder svetových tabuliek (19,77) sa v pondelok nemohol postaviť na štart rozbehov na 200 metrov, keďže sa ocitol medzi atlétmi nakazenými črevným vírusom v jednom z londýnskych oficiálnych hotelov.

O deň neskôr Makwala z rovnakého dôvodu chýbal aj vo finále na 400 metrov, kde mal rovnako medailové ambície.

Makwala v samostatnom rozbehu na 200 metrov bežal v siedmej dráhe, ktorá mu pôvodne patrila po žrebe rozbehov. Za mohutného povzbudzovania divákov bez problémov zvládol túto špecifickú rolu, navyše na mokrej dráhe, a po dobehnutí do cieľa ešte predviedol pár efektných klikov.

Semifinále mužskej dvojstovky sa v Londýne začne ešte v stredu večer o 21:55 SELČ a bude aj so Slovákom Jánom Volkom. Ten podľa pôvodného žrebu pobeží o 22:04 v druhom semifinále v ôsmej dráhe.

Medzinárodná asociácia atletických federácií v prípade Makwalu vyhovela písomnej žiadosti Atletickej federácie Botswany, ktorá mala eminentný záujem o vrátanie do hry ich nádeje na jednu z medailí.

"Makwala absolvoval nevyhnutné medicínske vyšetrenie a prešiel nimi. Po ňom sme ho vrátili do šampionátu, umožňujú nám to existujúce pravidlá," uvádza sa vo vyhlásení IAAF.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»V rozbehu bežal sám. Makwala využil šancu a na MS postúpil do semifinále