Mourinhov trest v Lige majstrov napokon anulovali

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Autor: TASR/AP)
TASR|6. dec 2010 o 18:29

Tréner Realu Madrid Jose Mourinho napokon nedostane trest za podozrivé vylúčenie Xabiho Alonsa a Sergia Ramosa v zápase proti Ajaxu Amsterdam

.

MADRID. Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) znížila dištanc pre futbalového trénera Jose Mourinha a súčasne zmiernila aj finančnú pokutu, ktorú musí zaplatiť jeho zamestnávateľ Real Madrid.

Mourinho a "biely balet" dostali pôvodný trest za úmyselné "vykartovanie" hráčov v novembrovom zápase Ligy majstrov proti Ajaxu Amsterdam (4:0).

UEFA, ktorá obvinila Mourinha a ďalších štyroch hráčov z nešportového správania, znížila portugalskému koučovi pokutu zo 40.000 na 30.000 eur a Realu Madrid zo 120.000 eur na 100.000 eur. UEFA súčasne zredukovala Mourinhovi dištanc na jeden zápas skupinovej fázy Ligy majstrov proti AJ Auxerre, pôvodne dostal stop na jedno stretnutie s podmienkou na druhý zápas v prípade nevhodného správania počas trojročného obdobia.

Naopak, v platnosti zostávajú pokuty 20.000 eur a jednozápasový dištanc pre Xabi Alonsa a Sergia Ramosa, ktorí si v spomínanom stretnutí s Ajaxom Amsterdam úmyselne "vypýtali" druhú žltú kartu.

Kapitán a brankár Real Madrid Iker Casillas a jeho poľský náhradník Jerzy Dudek, ktorí odovzdali "verbálnu poštu" od Mourinha k Alonsovi a Ramosovi, musia aj naďalej zaplatiť pokutu 10.000 respektíve 5000 eur. Obaja hráči navyše vstúpia do vyraďovacej fázy Ligy majstrov s jednou žltou kartou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mourinhov trest v Lige majstrov napokon anulovali