Mourinho zatiaľ s FA nerokoval

SITA|29. nov 2007 o 08:50

LONDÝN 29. novembra (SITA, AP) - Jose Mourinho ako jeden z najvážnejších kandidátov na post trénera reprezentácie Albionu zatiaľ neabsolvoval žiadne rokovania s Anglickou futbalovou asociáciou (FA). Impulzívny ...

LONDÝN 29. novembra (SITA, AP) - Jose Mourinho ako jeden z najvážnejších kandidátov na post trénera reprezentácie Albionu zatiaľ neabsolvoval žiadne rokovania s Anglickou futbalovou asociáciou (FA). Impulzívny Portugalčan v stredu vzbudil nádeje svojich britských priaznivcov, keď pre bulvárny denník The Sun prejavil o túto prácu záujem. "O ničom neviem. Nemôžem vám dať žiadnu odpoveď. Mojou jedinou prácou je v súčasnosti starostlivosť o rodinu a svoje záležitosti tu v Portugalsku. Vychutnávam si život bez futbalu," povedal Mourinho v stredu pre televíziu Sky News pred svojím portugalským sídlom. Držiteľ dvoch anglických ligových titulov s FC Chelsea rolu favorita neprijíma. "Na svete je veľa iných dobrých trénerov. Povedal som iba toľko, že mi je ľúto anglickej neúčasti na majstrovstvách Európy a určite im neujde miestenka na svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike. Musia si len vybrať správneho človeka, ktorý ich tam dovedie," uviedol veci na správnu mieru odborník s bohatými skúsenosťami s anglickými hráčmi. Na Stamford Bridge mal v tíme reprezentantov Johna Terryho, Ashleyho Cola, Franka Lamparda, Joea Cola, Wayna Bridgea a Shauna Wrighta-Phillipsa.

FA sa s hľadaním vhodného nástupcu po Stevovi McClarenovi nemusí ponáhľať, do septembra budúceho roku má reprezentácia na programe iba priateľské stretnutia. Výkonný šéf Brian Barwick si podľa britských médií vyberá aj z mien ako Fabio Capello, Martin O'Neill, Harry Redknapp či Alan Shearer. Anglickí fanúšikovia však chcú vidieť na lavičke Mourinha, o čom svedčí aj petičná akcia na internetovej stránke www.mourinhoforengland.co.uk. Jej iniciátori chcú získať 100-tisíc podpisov, zatiaľ za 48 hodín od spustenia nazbierali desatinu.


Nachádzate sa tu:
Domov