Mourinho vidí svoju budúcnosť v Anglicku

SITA|14. nov 2009 o 11:15

Tréner talianskeho futbalového klubu Inter Miláno José Mourinho vidí svoju budúcnosť v anglickom futbale.

LONDÝN.

Bývalému kormidelníkovi FC Chelsea sa v Serii A darí a so svojimi hráčmi vedie tabuľku s päťbodovým náskokom. Portugalec však aj napriek tomu uvažuje o návrate na "ostrovy", kde sa počas svojej kariéry cítil veľmi dobre.

"Chcem niečo vybudovať. Je nereálne čakať, žeby som dostal tak dlhý čas ako Sir Alex Ferguson v Manchestri United, no ja som napriek tomu pripravený vstúpiť do novej fázy mojej kariéry," uviedol kontroverzný kouč a známy maximalista, ktorý následne svoje vyhlásenie rozmenil na drobné: "V Porte bolo mojím cieľom dosiahnuť úspechy a odísť do zahraničia. V Chelsea som chcel trochu zmeniť históriu. Išlo však o netypický anglický klub. Chýbala tam tamojšia kultúra a stabilita. Nemal som o svojom pôsobení v Londýne ilúzie. Rozumel som osobe, akou je vlastník Roman Abramovič. Vedel som, že to nie je práca na desať rokov."

Štyridsaťšesťročný lodivod by sa však opäť rád vrátil do Premier League. "Milujem Inter a budovanie jeho budúcnosti. Nie som sebecký tréner, tejto činnosti sa venujem rád. Taliansko však nie je tá správna krajina pre takýto projekt. Chcem ísť do Anglicka. Futbal, ktorý predvádzajú moji zverenci, sa totiž dá charakterizovať ako anglický," dodal José Mourinho.

Nachádzate sa tu:
Domov