Mourinho v španielskej tlači spájaný s Realom Madrid

SITA|7. mar 2008 o 14:20

MADRID 7. marca (SITA) - Španielska tlač napospol začala Josého Mourinha spájať s Realom Madrid po tom, ako tento portugalský futbalový tréner vo štvrtok vyhlásil, že svoju budúcnosť vidí na Pyrenejskom ...

MADRID 7. marca (SITA) - Španielska tlač napospol začala Josého Mourinha spájať s Realom Madrid po tom, ako tento portugalský futbalový tréner vo štvrtok vyhlásil, že svoju budúcnosť vidí na Pyrenejskom polostrove či v Taliansku. Od vlaňajšieho septembrového pracovného rozchodu s FC Chelsea bol 45-ročný rodák zo Setúbalu spájaný v rámci Španielska najmä s FC Barcelona, pretože v katalánskom klube pôsobil na začiatku svojej kariéry po boku Sira Bobbyho Robsona i jeho holandského nasledovníka Louisa Van Gaala. Nové odhady, už v prospech "bieleho baletu", samozrejme, vyplynuli zo stredajšieho nečakaného vyradenia zverencov Nemca Bernda Schustera v osemfinále Ligy majstrov rímskym AS.

Denník Marca sídliaci v metropole a historicky "zaťažený" na biely balet pripomína, že vedenie tímu zo Štadióna Santiaga Bernabéua už vlani v marci Mourinha kontaktovalo a vráti sa vraj na túto adresu bez ohľadu na to, či Real napokon získa titul v najvyššej domácej dlhodobej súťaži. "Rád by som trénoval v Reale, ale mám zmluvu s Chelsea," mal pred rokom ešte v starej situácii povedať strojca úspechu FC Porto v LM 2003/2004. Konkurenčné periodikum El Mundo Deportivo sídliace v Barcelone výnimočne súhlasí vo svojej prognóze s mediálnym rivalom: "Madrid prichádza do úvahy. Ak Real naozaj pôjde týmto smerom, potom bez sentimentu ku svojmu súčasnému koučovi," predpovedá EMD a dodáva: "Situácia smeruje k radikálnej zmene." Mourinho na stretnutí s novinármi vo Valencii vyhlásil: "Som voľný. Nemám ani žiadne predbežné zmluvy či džentlmenské dohody. Nechcem nikoho vytlačiť z kresla, ale rád by som trénoval nejaký špičkový tím."


Nachádzate sa tu:
Domov