Mourinho sa z Realu nechystá odísť

TASR|26. apr 2012 o 10:55

Napriek vypadnutiu Realu Madrid v semifinále futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 chce Jose Mourinho pokračovať v načatej trénerskej práci v slávnom španielskom klube.

MADRID.

"Ak klub a hráči chcú, aby som pokračoval, potom tu zostávam," povedal Mourinho na tlačovej konferencii po odvetnom semifinálovom súboji s Bayernom Mníchov, v ktorom jeho tím vypadol až po napínavej jedenástkovej dráme.

Mourinho už získal "ušatú trofej" s FC Porto a Interom Miláno, s Realom si minimálne rok musí počkať, aby sa stal prvým trénerom v histórii, ktorému sa podarí vyhrať Ligu majstrov s tromi rôznymi klubmi. Zmluvu s "bielym baletom" má do roku 2014.

"Dvakrát po sebe sme hrali v semifinále Ligy majstrov, ja ako tréner už šiestykrát za posledných osem rokov. To nie je maličkosť. Som hrdý na moje mužstvo, ktoré si zaslúžilo postúpiť," tvrdil Portugalčan, ktorý po zápase športovo pogratuloval hráčom a realizačnému tímu Bayernu k postupu.

Vo finále (19. mája v Mníchove) však bude držať palce Chelsea Londýn, kde v minulosti pôsobil: "Chcem, aby vyhrala Chelsea. Postúpili cez Barcelonu s desiatimi hráčmi, sú to hrdinovia. Tí, čo kritizujú jej herný štýl, si naivne myslia, že sú majstri sveta. Pritom nevedia nič o futbale, o charaketere, morálke. O tom, aké je to hrať na Camp Nou bez vylúčeného hráča..."

Real Madrid sa v zostávajúcom priebehu sezóny môže naplno sústrediť na boj o titul v španielskej Primera Division. Po troch sezónach, v ktorých sa klub z hlavného mesta pozeral na chrbát nezmieriteľného rivala FC Barcelona, má tentoraz veľmi blízko k zosadeniu Kataláncov z výslnia.

Štyri kolá pred koncom súťaže disponuje Mourinhov tím komfortným 7-bodovým náskokom na čele tabuľky. V nedeľu na pravé poludnie sa Real predstaví doma proti FC Sevilla, Barcelona hrá o deň neskôr na pôde Raya Vallecana.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mourinho sa z Realu nechystá odísť