Mourinho označil Granta za muža s porazeneckou filozofiou

SITA|26. máj 2008 o 12:17

LONDÝN 26. mája (SITA) - Bývalý tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Jose Mourinho označil práve skončenú sezónu Londýnčanov za "veľmi zlú". Charizmatický Portugalčan zároveň uviedol, že ...

LONDÝN 26. mája (SITA) - Bývalý tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Jose Mourinho označil práve skončenú sezónu Londýnčanov za "veľmi zlú". Charizmatický Portugalčan zároveň uviedol, že len niekto s "porazeneckou filozofiou" môže označiť ročník 2007/08 z pohľadu "The Blues" za úspešný.

Mourinho mal pochopiteľne na mysli izraelského lodivoda Avrama Granta, ktorý ho na lavičke Chelsea nahradil v septembri minulého roka a ktorého vedenie úradujúceho anglického vicemajstra počas uplynulého víkendu odvolalo z funkcie. "Podľa mojej filozofie to bol veľmi zlý ročník, pretože slovíčko takmer je vo futbale ako prehra. A Chelsea takmer vyhrala Anglický ligový pohár (Carling Cup), Ligu majstrov aj Premier League. Takže takmer neznamená nič. Po dvoch majstrovských tituloch v domácej najvyššej súťaži v priebehu troch sezón nezískala Chelsea tento rok nič. Možno pri porazeneckej filozofii sa to dá chápať ako skvelá sezóna, čo ja rešpektujem," povedal Mourinho v interview pre The Observer.

Jeden z hlavných kandidátov na post trénera Interu Miláno ďalej uviedol, že po finálovom stretnutí Ligy šampiónov proti Manchestru United ("červení diabli" triumfovali v rozstrele zo značky pokutového kopu) bol veľmi smutný, pretože fanúšikovia, vedenie aj hráči si zaslúžili vyhrať. "Stále o týchto futbalistoch rozmýšľam ako o mojich chlapcoch. Verím, že po tejto ´prázdnej´ sezóne príde nová a s ňou aj úspechy. Navždy zostanem priaznivcom Chelsea," dodal Mourinho, ktorého médiá spájajú aj s možným návratom na Stamford Bridge.


Nachádzate sa tu:
Domov