Mourinho jasným favoritom na post nového kouča Anglicka

SITA|22. nov 2007 o 16:42

LONDÝN 22. novembra (SITA) - Britské stávkové kancelárie promptne zareagovali na štvrtkové odvolanie Steva McClarena z postu trénera anglickej futbalovej reprezentácie vypísaním kurzov na meno jeho nástupcu.

Jednoznačným favoritom sa stal Portugalčan José Mourinho. Bývalý kormidelník FC Chelsea klesol u Williama Hilla z pôvodných 6:1 (v prepočte na slovenské tipovacie reálie) len na 2,5:1, k čomu určite prispelo aj vyhlásenie výkonného šéfa Anglickej futbalovej asociácie Brian Barwicka, podľa ktorého štátna príslušnosť pri posudzovaní kandidátov nebude hrať úlohu.

"José bol jediný, o ktorého mali tipujúci záujem už pred vypísaním kurzov. Osemdesiat percent vkladov sme zatiaľ prijali práve na neho," povedal hovorca firmy Hills Graham Sharpe. Konkurenčná spoločnosť Corals však zatiaľ Mourinha drží 5:1 rovnako ako domáceho Martina O´Neilla, momentálne trénera Aston Villy a predtým Celticu Glasgow.

Pozoruhodný pohyb kurzu sa týka Taliana Fabia Capella. Výherný pomer v súvislosti s bývalým lodivodom Realu Madrid klesol z 15:1 na 7:1 po tom, ako 61-ročný rodák z Gorizie pre taliansku televíznu stanicu RAI povedal: "Ja a funkcia trénera Anglicka? Bola by to výzva a pekná skúška. Na niečo podobné sa cítim byť v správnom veku."

Zvyšok uvažovaných potenciálnych adeptov má kurz 21:1 a viac, medzi nimi napríklad Alan Shearer, Luis Felipe Scolari, Guus Hiddink či Harry Redknapp. Hills ponúkajú len 1,36:1 na akékoľvek zahraničné meno a 3:1 na domáce.


Nachádzate sa tu:
Domov