Moravcová: "Telo je chemická fabrika", Američania mali zlato späť za 10

TASR|19. aug 2004 o 21:36

Atény 19. augusta (TASR) - Slovenská plavkyňa Martina Moravcová má na Hrách XXVIII. olympiády pred sebou už iba jediné vystúpenie. Päťdesiatka voľným ...

Atény 19. augusta (TASR) - Slovenská plavkyňa Martina Moravcová má na Hrách XXVIII. olympiády pred sebou už iba jediné vystúpenie. Päťdesiatka voľným spôsobom sa začne už v piatok doobeda rozplavbami a ako uviedla dvojnásobná strieborná medailistka zo Sydney všetko záleží na tom, ako sa jej večer a v noci podarí oddýchnuť a nečerpať nových síl.

"Na päťdesiatke sa toho už veľa vymyslieť nedá. Buď to vyjde, alebo nie," predpovedala pred jej piatkovou aténskou rozlúčkou Moravcová, pričom optimizmom príliš nesršala. "Rýchlosť mi skôr chýba, ako ju mám, takže nejaké osobáky tam asi tiež nebudem čakať." Regenaračný postup pred pretekmi zostane klasický. "Záleží na tom, ako sa mi podarí zregenerovať. Spravím preto všetko, čo treba. Telo je jedna veľká chemická fabrika, ťažko povedať, čo zajtra vyprodukuje."

Jej druhému aténskemu finále predchádzala v plaveckom bazéne v Olympijskom športovom komplexe v Maroussi exhibícia hviezd amerického plávania, ktorí zbierali jednu zlatú za druhou a sedemtisícové publikum každú chvíľu stavali do pozoru pri hraní ich hymny. Kuriózna situácia, podobná stredajšej panelizácii Michala Martikána, ale s opačným koncom, sa stala po finiši mužov na 200 m znak, keď víťazného Američana Aarona Peirsola najkôr diskvalifikovali, no na rozdiel od slovenského vodného slalomára už o pár minút opäť figuroval na zlatej pozícii. "Teraz sa už cítim dobre, ale neprajem ten pocit nikomu. Bolo to veľmi zvláštne rozhodnutie. Našťastie ho potom zmenili a to je najdôležitejšie." Rakúšan Markus Rogan, ktorý sa asi štvrťhodinu mohol tešiť z prvého miesta, podporil Američana slovami: "Som šťastný aj so striebrom. Chvíľu som myslel aj na zlato a tá myšlienka bola krásna, ale koniec koncov takto je to naozaj fér. Aaron je veľmi čestný muž a som si istý, že plával podľa pravidiel a tak je všetko v poriadku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Moravcová: "Telo je chemická fabrika", Američania mali zlato späť za 10