Mladé futbalistky pôjdu na olympijské hry mládeže

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
TASR|16. okt 2013 o 16:55

Kapitánka Mária Mikolajová mohla zvýšiť na 2:0, no nepremenila pokutový kop.

NYON. Ženská futbalová reprezentácia do 15 rokov zdolala vo finále kvalifikačného turnaja v Nyone Azerbajdžan 1:0 a postúpila na olympijské hry mládeže 2014 v čínskom Nanjingu.

Víťazný gól Sloveniek dala v 25. minúte Martina Šurnovská, pričom tri minúty pred koncom mohla vo švajčiarkom Nyone zvýšiť vedenie kapitánka Mária Mikolajová, no nepremenila pokutový kop.

SLOVENSKO "15" - Azerbajdžan "15" 1:0 (1:0)

Gól: 25. Šurnovská. ŽK: Mikolajová (SR)

Slovensko: Solárová (20. Karlíková) Mačugová, Hrádeľová, Kopčová, Šurnovská, Bochinová, Mikolajová, Gmitterová, Jančová, Herbríková, Rigó.

Branislav Petrovič, tréner SR 15: "Dievčatá odohrali ťažký zápas po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Podarilo sa nám eliminovať líderku v tíme Azerbajdžanu na hrote útoku a naše dievčatá ovládli a kontrolovali hru v strede poľa. Loptu sme mali v držaní v pomere 60:40. Dievčatám patrí pochvala a obrovská poklona za výkony na turnaji, ale aj prístup, správanie a reprezentáciu našej vlasti v zahraničí."

Mária Mikolajová, kapitánka SR 15: "V zápase sme mali veľa šancí, ktoré sme nepremenili. Futbal sa hrá na góly, jeden sme strelili a tešíme sa z postupu na olympijský turnaj do Číny."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladé futbalistky pôjdu na olympijské hry mládeže