Milinkovič dáva najviac percent Wisle Krakow

Marko Milinkovič. Zatiaľ trénuje s béčkom MFK.
Marko Milinkovič. Zatiaľ trénuje s béčkom MFK. (Autor: judy)
Sportnet|7. júl 2010 o 00:00

Ako je známe, futbalisti MFK Košice sa pripravujú v Rakúsku na novú sezónu bez jednej zo svojich najväčších opôr, srbského stredopoliara Marka Milinkoviča.

Ten má síce s košickým klubom ešte stále platný kontrakt na jeden rok, ale tomu, žeby ho naplnil, dáva vedenie MFK i samotný hráč iba chabú nádej. V letnom prestupovom guláši sa mieša aj jeho meno. Otázne je, ktorý z európskych klubov ho dostane na tanier.

KOŠICE. Už dávnejšie prenikla na svet informácia, že o 21-ročného Srba v košických službách má záujem klub najväčšieho formátu FC Barcelona, ale následná nečinnosť Kataláncov zrejme svedčí o tom, že momentálne je sťahovanie za Pyreneje (aspoň na túto sezónu) pre Marka pasé. Spomedzi potenciálnych záujemcov o jeho služby je najaktívnejší jeden z najpopulárnejších poľských klubov Wisla Krakow. Aj podľa športového riaditeľa MFK Košice Štefana Tarkoviča vyzerá dohoda s Poliakmi zatiaľ najreálnejšia: "Náš klub je s Wislou Krakow v podstate dohodnutý, ale je tu jeden problém, Marko s podmienkami, ktoré mu tam ponúkajú, nesúhlasí. Takže všetko je ešte otvorené. Marko je však pripravený na transfer, a my s jeho odchodom v klube kalkulujeme. Momentálne sa pripravuje v Košiciach s naším béčkom."

Kým nebude známy jeho nový zamestnávateľ, Marko Milinkovič, napriek tomu, že mu podmienky ponúkané vedením Wisly Krakow neboli príliš po chuti, poľskú alternatívu nezavrhuje: "Pracuje sa na tom, aby tie podmienky boli také, že aj ja s nimi budem spokojný, takže Wisla je stále aktuálna. Ale spolu s manažérom ešte stále čakáme, či sa neobjaví niečo zaujímavejšie. V hre je aj jeden kvalitný európsky klub, ale v tejto fáze by som o tom ešte nechcel hovoriť konkrétnejšie." Na otázku, či je definitívne, že si žlto-modrý dres MFK v novom ročníku Corgoň ligy už neoblečie, Marko odvetil: "Zatiaľ som stále tu, v Košiciach. Uvidíme, ako sa všetko vyvinie."

Zranenie nie je také vážne, ako vyzeralo

Košičania dali na križovatke kariéry zelenú aj strelcovi mužstva Jánovi Novákovi. Ten sa však na sústredení v Rakúsku v zápase s ruským celkom Alaniou Vladikavkaz dosť vážne zranil. Môže to zranenie ovplyvniť záujemcov o jeho služby? "To by boli len špekulácie," tvrdí Štefan Tarkovič. "A navyše, podľa posledných prognóz to zranenie nevyzerá až tak vážne, ako sa po prvotnom vyšetrení zdalo. Nemyslím, že by mu hrozilo, že bude musieť dať až mesiac futbalu pokoj."

Kanonier Novák odohral proti účastníkovi ruskej Premier League len čosi viac ako pol hodiny, z ihriska odišiel za bezgólového stavu. Sieť, ale iba za chrbtom košického brankára Brudňáka, sa vlnila až po prestávke. MFK Košice podľahol Alanii Vladikavkaz 0:2. Pre ruský celok to bola generálka na piatkový duel 12. kola najvyššej súťaže so Zenitom Petrohrad. "Podľa toho to na ihrisku aj vyzeralo. Alania je v úplne inej fáze prípravy ako naše mužstvo, a bolo to cítiť. Rusi boli rozohranejší, naši sa pohybovali trochu ťažšie," vraví Š. Tarkovič. "Bol to však v podstate zápas bez šancí. Rusi mali najmä v druhom polčase optickú prevahu, ale všetko prebiehalo prakticky pred šestnástkami. Oba ich góly padli po našich chybách." Ďalším herným testom MFK na sústredení v Rakúsku bol včerajší duel s 8. celkom posledného ročníka maďarskej ligy Haladás Szombathelyi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Milinkovič dáva najviac percent Wisle Krakow